PULSE THE FLOYD – Oslo – Rockefeller

PULSE THE FLOYD – Oslo – Rockefeller

Dagen før Roger Waters "the Wall" konserter på Telenor Arena holdt Pulse of Floyd en konsert som blei en god oppvarming til Waters kommende konserter. Rockefellers nedre plan var fylt med folk som kom for å se østlendingene spille flotte Pink Floydlåter.

De starta showet med "Shine On", noe som fungerte veldig bra, kanskje ingen original låt å starte med, men en god start. Siden de starta med ei slik låt fikk man fort høre at dette var folk som kunne spille Gilmoursoloer. Gitarlyden var god, kanskje av og til litt for "pen", men jevnt over veldig god. De tolka soloene veldig bra, men det funka ikke alltid. Generelt kunne gitarista "satsa" litt mer og av og til nesten spilt litt "råere".

Det som blir litt "uvant" med bandet er at de har en vokalist som verken har på seg gitar eller bass. Andre respekterte coverband som Austrailian Pink Floyd har jo like dan, så det er ikke noe feil ved det, men scenebildet blir litt rart. Vokalisten synger veldig bra, men han gjør seg nok bedre på Gilmourlåter enn Waters. Selv om de har en dyktig vokalist så kunne de gjerne ha benytta seg mer av stemmen til gitaristen, Wiggo Sveen. For han gjorde en god versjon av versa på "Comfortably Numb". På for eksempel "On the Turning Away" kunne de benytta seg av han, for den låta funka ikke slik de gjorde den. De var ikke helt "der" med den låta, noe som også gjaldt "Welcome to the Machine".

Problemet med konserten var låtvalget, det blei rett og slett for kjedelig og uoriginalt. De spilte ikke ei låt som kom ut før "Dark Side" og ellers spilte de bare låter fra tre-fire album. Bare spilt noen av de mer kjente låtene før "Dark Side" som "Bike", "See Emily play" eller "Julia Dream" hadde hjulpet mye.

Av lysshow hadde de to lasere og projektor på rundet lerret med lys rundt. Laserne kunne de godt spart seg for, det blei ikke kult nok, blei mer halvveis. Mens videoene de viste var en veldig fin effekt.

Koristene var veldig dyktige, sang sine kor og solopartier utmerket (kunne godt hatt ett par av dem på Rogers Waters konserter). Konserten var generelt veldig bra, men mangla av og til det lille "ekstra". Spesielt på de rolige låtene så kunne man ønske seg noe mer, og de rolige og "enkle" låtene er ofte ikke like enkle å få til ordentlig.

http://www.pulseoffloyd.com/