DOWNLOAD FESTIVAL 2011

DOWNLOAD FESTIVAL 2011

Donington Park, ENGLAND

10. juni – 12. juni

DOWNLOAD FESTIVAL ble første gangen arrangert i månedsskifte mai/juni i 2003. Festivalen skulle være en oppfølger til den legendariske festivalen MONSTERS OF ROCK, som ble arrangert på det samme området i perioden 1980 til 1996. I motsetning til Monsters of Rock, som var en endags festival, var Download festival en todagers festival de første årene. I 2005 ble festivalen utvidet til 3 dager. Det aller første året var det kun 2 scener, men dette ble utvidet til 3 allerede året etter. I 2009 ble den fjerde scenen innført. I fjor var det til og med en femte scene, men i år annonserer de igjen med "bare" 4.

Alle de store heavy metal bandene fra 80-tallet har spilt på Download Festival. Man kan nevne i fleng: IRON MAIDEN, BLACK SABBATH, METALLICA, SLAYER, MOTÖRHEAD, GUNS N’ ROSES, MEGADETH, MÖTLEY CRÜE, KISS, JUDAS PRIEST, TESTAMENT, SAXON, DEF LEPPARD, WHITESNAKE, ZZ TOP, AC/DC og AEROSMITH. Norske storheter som har hatt gleden av å spille på Download er DIMMU BORGIR, SATYRICON, SPAN, DINOSAUR JR og TURBONEGRO 2 ganger. I tillegg har det beste av det beste innen heavy metal og nyere punk spilt på Download. 

METALLICA ønsket å steppe inn som headliner i 2003 etter at Limp Bizkit trakk seg, men kunne ikke og i stedet spilte de en uanmeldt konsert på den minste scenen. Året etter var de derimot på plass igjen og da som headliner sammen med Linkin Park. De hadde samme spot i 2006.

DEF LEPPARD, LINKIN PARK og SYSTEM OF A DAWN er årets store headlinere, men det er mange andre store navn å se på årets plakat. Både THE DARKNESS, AVENGED SEVENFOLD, DOWN, SKUNK ANASIE, DISTURBED, KORN, TWISTED SISTER, ALICE COOPER, ROB ZOMBIE og DANZIG blir å oppleve under årets festival sammen med en haug andre band. Eneste norske innslag i år er KVELERTAK.

Det er bookingselskapet Live Nation som eier festivalen.

Festivalpass koster fra 155 til 380 pund, mens dagspass koster fra 82,50 pund og oppover. Dette tilsvarer ca 1350 til 3300 NOK for festivalpass og fra ca 720 NOK for dagspass. Bestilles fra festivalens hjemmeside.

 

Download_ACDC.jpg

AC/DC i 2010

 

 

Programmet for DOWNLOAD 2011 ser slik ut:

 

Download_11_poster.jpg