KEEP IT TRUE XIV – Del 1 – Tyskland

KEEP IT TRUE XIV – Del 1 – Tyskland

Keep it True XIV: Transport, mat og bolig

Hvis du liker (og da mener jeg liker på ordentlig, ikke liker med ironisk distanse) heavy metal, langt hår, trange bukser, obskure bandskjorter, påsydde patcher, hvite hi-tops, LP-plater, fengende riff og falsettvokal, bør du absolutt ta turen til Lauda-Königshofen og Keep it True.

Jeg har spurt meg selv utallige ganger: Hvorfor har jeg ikke vært på Keep it True før? Det finnes verken forklaringer eller unnskyldninger som er gode nok. Keep it True må være verdens beste og mest ekte festival.Ulastelig antrukket italiener (?) på Keep it True.
 
 

I år ble Keep it True arrangert for 14. gang i den søvnige, vesle landsbyen Lauda-Königshofen. Byen, som sjelden tiltrekker seg særlig mye oppmerksomhet resten av året, tok denne helgen imot rundt 1500 ivrige metalentusiaster fra hele verden. Billettene blir utsolgt nesten et år i forveien, og nærliggende hoteller fullbookes omtrent like raskt. Tauberfrankenhalle, som ellers fungerer som idrettshall, er paradis på jord for alle som liker ordentlig heavy metal.

Jeg har nettopp kommet hjem fra Tyskland. Sliten, men full av begeistring, planlegger jeg allerede neste års tur. Ord kan ikke beskrive hvor morsomt jeg har hatt det, men jeg skal gjøre et forsøk. Det er såpass mye å fortelle at jeg har valgt å dele det opp i flere innlegg. Del én av mitt reisebrev fra Keep it True XIV inneholder informasjon om reise, butikker og bomuligheter.Til tross for noen avlysninger, var line-up’en formidabel.
 
 

Reise og hotell

Lauda-Königshofen er ikke akkurat verdens navle. Den letteste måten å reise dit på, er å ta fly til Frankfurt am Main. SAS, RyanAir og Lufthansa er blant selskapene som tilbyr flyturer til Frankfurt. En må regne med rundt 2000 kroner for tur-retur-billett, men det er mulig å finne billigere reiser også.

Det går tog fra flyplassen, men en må være forberedt på flere bytter. Det er f.eks. vanlig å bytte tog i Aschaffenburg eller Würzburg før man kommer seg på et tog til Lauda. DB Bahn har kontorer på flyplassen, og hjelper deg gjerne med å planlegge togreisen. Det er også mulig å forhåndsbestille togbilletter på DB Bahns nettsider. Her kan en skrive inn adressen til bestemmelsesstedet og automatisk finne fram til nærmeste holdeplass. Togreiser mellom de tyske delstatene kan derimot bli en dyr affære, så her kan en bli nødt til å punge ut 250-500 kroner for en billett. Du må også være forberedt på å få ståplass.

Edelfingen er et øde sted. Særlig etter klokka 20.00.

 

De fleste tilreisende hopper av toget i Lauda, men siden herbergene er få, må en ofte reise litt lengre for å finne et sted å bo. Vi innlosjerte oss på Hotel Edelfinger Hof i Edelfingen, og gikk av på holdeplassen med samme navn. Fra Edelfinger Hof tok det ca. en time å gå til festivalområdet.

Det finnes hoteller som ligger nærmere, men vi fikk dessverre ikke plass på noen av dem. Booking.com og hotels.de hjelper deg med å finne hoteller i nærheten av Lauda-Königshofen. Internett er et uvurderlig hjelpemiddel når en reiser til avsidesliggende steder.

Frekke tigergutter på campingen.

 

Keep it True disponerer et lite område bak idrettshallen der det går an å slå opp telt. Arrangørene har satt opp toaletter, men det er ingen dusjmuligheter der (men hvilke teltturister dusjer egentlig når de er på festival?). Teltplassen er ikke belyst, så dersom en kommer sent på kvelden bør en ha med lommelykt. Det blir nemlig veldig mørkt i Lauda-Königshofen.

Butikker, bespisning og transport

På festivalområdet blir det servert grillmat, øl, brus og mineralvann hele dagen. Men for den som ønsker å kjøpe kasser med øl og egen mat, er ikke mulighetene like gode. Det er et godt stykke mellom butikkene i landsbyen, og det ene supermarkedet som ligger i selve Lauda-Königshofen har et heller merkelig utvalg.

Da vi ankom Edelfingen og spurte etter kiosker og butikker, fikk vi vite at den nærmeste sjappa lå i Bad Mergentheim, 2-3 km unna. Minibanker det heller ikke mange av, men vi fant en i Lauda-Königshofen. Et godt tips er å spørre etter "Geldautomat" når man ønsker å ta ut penger. Mange av innbyggerne snakker nemlig dårlig engelsk, og skjønner ikke nødvendigvis hva du mener når du sier "minibank".

Finvær i fine omgivelser.

 

Det kan bli langt mellom soveplass, butikk og festivalområde, og en er nødt til å forberede seg på en del gåing. Så lenge det er oppholdsvær og lyst ute, er spaserturene i dalen svært fornøyelige. Om kvelden kan det derimot være greit å ta drosje. Men vær oppmerksom på prisene, og spør gjerne om kostnaden før du setter deg inn. Vi betalte både 12 og 20 euro for den samme turen.

 

Denne festivaldagboka ligger også på Helles blogg http://radiojente.wordpress.com/

 

Helle_header.jpg