INFERNO 2011 – Dag 4 – Sneak peak

INFERNO 2011 – Dag 4 – Sneak peak

Dette er en av de aller vanskeligste dagene jeg noensinne har skrevet en omtale fra. Ikke mindre enn 3 kompisband på en dag er slemt. Og hva skal man da skrive uten at det oppstår sure miner? Vel, det enkleste er vel å være ærlig. So here goes….

Slavia var en litt merkelig opplevelse. En lang intro og en lang outro med 4 låter imellom. Innimellom rocket det godt av dem, selv om det var lett å høre at dette bandet ikke hadde øvd sammen i mer enn en øving. Det var nok de roligere partiene de slet mest med, for når tempoet ble skrudd opp, låt det mye bedre. Lørdags ettermiddag er sannsynligvis den verste tiden for et band å få liv i publikum på Inferno, og slik var det også i år. Det var knapt ei sjel som rørte på seg til tross for mange oppfordringer fra Jonas. Det kan ikke være særlig morsomt å spille når det er slik.

Konserten etterpå ble spilt foran et noe glissent gulv oppe på Rockefeller. Manifest fikk den tvilsomme æren å være dette bandet, men bandet leverte en god konsert med masse humor imellom låtene. På låta "Lullaby (Bedtime for Bastards)" dro de ut 3 gjesteartister i Marita Røstad og 2 glade gutter som herjet noe sinnsykt oppe på scenen med lekeslåssing, kauking og et avsluttende hopp ut blant publikum der minst en uheldig publikummer gikk i bakken sammen med gutta. Men ellers var det tydelig at de koste seg på den store scenen og de skuffet få med en god konsert.

Tyske Imperium Dekadenz fikk deretter noen tvilsomme tilmålte minutter av undertegnede. Stemningsfull black metal i midtempo med litt raskere partier slik veldig mange av deres øst-europeiske bandfrender holder på med er ikke blant mine største favoritt tidsfordriv, og etter 2 ½ låt trakk jeg meg stille tilbake. De var verken gode eller dårlige selv om det oste innsats fra scenen, og jeg….jeg var et sted oppe i trappa mellom 2. og 3. etasje.

Jeg kom etter hvert opp i tredje etasje hvor jeg fikk oppleve et band jeg har fulgt siden 1991. Malevolent Creation har aldri tidligere spilt i Norge og nå var det jaggu meg på tide. Gutta er vel ikke noe stort underholdningsband på scenen, men de leverte sakene smakfullt. Dessverre tok lydmannen ferie under denne konserten og dette ble nok en nedtur opplevelsesmessig og lydmessig. Gode riff og en god vokalist løftet opplevelsen noe, men skal aldri Rockefeller klare få i det minste ok lyd på sine konserter?

Today is the Day ble droppet for nå begynte kroppen å kreve sitt etter nesten fire dager og jeg visste godt at dette var et band jeg enkelt ville klare meg uten. Pentagram led samme skjebne gitt, selv om jeg her var inne i noen minutter og fikk sett at de gamle fortsatt har peiling på hva de driver med.

No Dawn derimot skulle man ha med seg, og dette ble bra. Til og med bedre enn hva man turde håpe på. Masse folk storkoste seg mens Steinkjers stolthet leverte en mycket bra death metal konsert. Noe merkelig lyd på de 2 første låtene, men så tok det seg opp og helt på slutten var lyden tilnærmet lik den lyden Exhumed hadde kvelden i forveien.

Napalm Death var kanskje den konserten jeg hadde sett mest frem til under årets Inferno, men makan til lydnivå som ble levert fra gutta med makta på den delen leverte, det har jeg vel ikke hørt siden barndommen da muttern skulle sove og jeg hørte på vinylmetal og måtte skru ned lyden. Det var så lavt at man lett kunne stå ved siden av hverandre og prate helt vanlig. Faen da, dette er Napalm Death, det er Inferno og det er metal…..hører dere: METAL!. Da skal det være høyt for faen. Jeg ble faktisk så sur at jeg gikk ut og droppet resten av konserten og i tillegg Urgehal.

Meshuggah har jeg aldri helt skjønt hvorfor er så store. De er riktignok gode og var bortimot sitt beste denne kvelden. Rockefeller var godt stappet, selv om det var plass til noen flere, lyden var plutselig god og høy igjen og dermed ble konsertopplevelsen bra. Men det var mest for de andre der inne, jeg valgte tidlig å trekke meg tilbake.

Da var Inferno 2011 over og det er et år igjen til neste gang. Da skal allerede klare Borknagar, Arcturus og Witchery spille. Ventetiden er i gang….nok en gang.