INFERNO 2011 – Dag 3 – Sneak peak

INFERNO 2011 – Dag 3 – Sneak peak

Nok en Infernokveld med mange intervjuer som holdt meg unna hele 4 band. Skulle gjerne ha overvært dem alle, men intervjuene denne kvelden dro ut, da våre intervjuobjekter var riktige så pratsomme og vel så det.

Kvelden begynte med franske Temple of Baal som var hypet opp i forkant av festivalen av både bandet selv og av fans på diverse forum rundt omkring. Stilte dermed opp på John Dee med til dels store forhåpninger men endte opp med å forlate lokalet drøyt halvveis ut i settet skuffet. For meg låt dette ikke som noe annet enn en dårlig kopi av Marduk (uten sammenligning for øvrig).

Åpningsbandet oppe var Djerv med en strålende opplagt Agnete Kjølsrud i spissen. Faen for ei dame altså. Hun har en fantastisk stemme og ruler på scenen med sine til dels überdristige sensuelle bevegelser som stjeler all oppmerksom fra de øvrige bandmedlemmene. Musikalsk var det heller ikke så ille. Skikkelig tung rock på grensen til metal med stonertendenser med sannsynligvis en av landets dyktigste kvinnelige vokalister. Bortsett fra at det var visse tegn på at stemmen hennes holdt på å svikte i midten av settet, var dette rent fram en herlig konsertopplevelse.

Astaroth, Today is the Day og Soilent Green fikk seile sin egen sjø da 2 lange intervjuer med Atheist og Napalm Death etter hverandre krevde mitt nærvær der. Derfor ble Atheist min neste konsert og det ble en gig med delte opplevelser. En fantastisk åpning på konserter, en ikke så heldig lang pause etter et par strenger røk på den ene gitaren. Backup gitar er alltid lurt. Etter at gitarene var på plass igjen, satt ikke alt som det skulle for gutta, selv om det innimellom var meget bra. Får håpe resten av turneen fungerer bedre.

Ava Inferi røk også grunnet intervju, og dermed skulle Immortal få all min oppmerksomhet den neste timen. Det første som slo meg da gutta entret scenen noen minutter for sent, var den klokkerene lyden. Den var ulikt alt det andre vi hadde blitt presentert fra Rockefeller så langt denne påska. Noe lav vokal oppe i de høyere etasjer, men nedover var det bare fryd og gammen. Abbath var i knallform og var som vanlig bare helt sjef. Dette var muligens den beste gigen jeg har sett med Immortal siden de stablet bandet på beina igjen i 2006. Synd mange av publikum tok kvelden etter dette, for nede på John Dee skulle det komme en konsert som helt klart var på høyde med dette og vel så det.

Exhumed gjorde med dette sin første gig på 7 år. De hadde helt ny trommis, men det var absolutt ingenting som tydet på dette da de satte i gang et helvetes hardkjør av en death metal konsert helt utenom det ordinære. Lyden var på grensa til det perfekte, høyt og klokkerent og råfet. Gutta på scenen var i festhumør, folket i salen var i pithumør og det eneste man kan klage på…..eller jeg klager ikke. De som ikke møtte opp til dette, gikk glipp av noe fantastisk. Lev med det. Jeg lever lenge på minnet av denne konserten.