INFERNO 2011 – Dag 1 – Sneak peak

INFERNO 2011 – Dag 1 – Sneak peak

Årets Inferno begynte ganske så rolig for min del. Onsdagen ble for det meste brukt til å menge meg med folket og hilse på gamle kjente. Det er utrolig hvor mange venner og bekjente i inn- og utland man har fått opp gjennom årene på Inferno. Noen band ble det allikevel tid til å oppleve.

Først ute var Obliteration på John Dee. Der var det fullt, men ikke så fullt at det ikke gikk an å bevege seg der inne, noe jeg egentlig hadde forventet.
Jeg holder fast ved påstanden min om at dette er Norges beste metalband, for gutta er virkelig gode. De tyngre seige partiene er det blitt flere av og har tatt over for en del av de raske.
De har en egen vri på overgangen fra rolig til rask ved og bare spiller fortere og fortere i ett sekund eller tre.

Etter at jeg hadde fått min tilmålte dose med Obliteration, gikk turen bort til Blå hvor grindcoren herjet fritt. Fikk med meg de siste tonene av Gaza, men uten å få noe inntrykk av bandet. Ikke all verden til folksomt på Blå enda, men det tok seg opp når Rotten Sound etter hvert tok over scenen. Men først var det Trap Them, et band jeg ikke hadde all verden til kjennskap til på forhånd. Vet vel ikke om jeg ble bitt av Trap Them basillen og vil sjekke ut så mye mer med dem i ettertid heller. De skapte allikevel et bra liv, spilte ok, hadde knall lyd og gjorde hva de normalt gjør når de er på turne med Rotten Sound; varmet opp publikum til hva som skulle komme.

Rotten Sound spilte på Inferno i 2007 og nå var de tilbake for å fore Infernofolket med en kraftig dose med grindcore. Bandets vokalist Keijo Niinimaa er en dreven frontmann med ikke mindre enn 17 års erfaring. Bandet har vel ikke helt slått an, men det ser ut til at labelbytte til Relapse i alle fall fører til mer turnering og forhåpentligvis en viss grad av suksess. Men nok om det. Rotten Sound hadde knallgod lyd, Niinimaa var sjef på scenen og nå var det godt med folk inne på Blå. Bandet spiller en blanding av kjapp grindcore, tyngre roligere partier, enda kjappere grindcore og noen mellomraske partier. Skaper et kjempebra liv og innleder årets påske på en fortreffelig måte. Nå er vi i gang igjen.