TRIOSPHERE, SARKOM & DEAD TROOPER – Hamar – Hydranten

TRIOSPHERE, SARKOM & DEAD TROOPER – Hamar – Hydranten

Dead Trooper er første band ut foran et glissent og tregt publikum. De går på rundt 09.30 og kjører hardt og tungt en halv time med sin særegne thrash/death metal,denne kvelden med Jon Espen Sagstad (Pantheon I, Trollfest, Sarkom) på bass. Materialet består av noe gammelt og noe nytt, bandet er rutinerte og solide de, men uten noe særlig støtte fra publikum blir det ikke de store høyder på Hamar… Kjedelig med så lite publikum egentlig, fordi Dead Trooper leverer alltid et tight sett med en god miks av trege tunge saker og kjapp brutal thrash. Vel gutta kommer vel til å få sin dose gira publikum i sommer når de skal spille med Sepultura, Nevermore, DRI, Enslaved og andre storheter på Wild Metal Fest i Cancun Mexico!!

Så er det Sarkom sin tur til å jule opp øregangene våre. Jeg kjenner ikke så godt til Sarkom fra før, men de starter med en slags midtempo melodiøs black metal som er catchy og gjenkjennbar. Bandet ser jævlig bra ut, det skal de ha med liksminke og spikes er det et uhellig skue og når tempo kommer opp er absolutt Sarkom et kult band live. Jon Espen Sagstad er på scenen nok en gang denne kvelden, dog noe mer ugjenkjennelig og med en kjølig og bresk utstråling som de fleste svartmetall jyplinger bare kan drømme om. Det kommer flere folk til mens Sarkom spiller og de får også bedre feedback fra salen enn DT, og sånn er det jo gjerne når folk har fått i seg melk og småkaker på vors. Uh!

Triosphere er tredje band ut denne kvelden og dessverre det siste bandet jeg får med meg. Bandet har fått mye tid på scenen de siste ukene, både med Sonata Arctic og Crimson Glory og ser trygge og scenevante ut når kveldens første låt «Driven» fra siste skiva røsker tak publikum.

Vokalist/bassist Ida Haukland har en sterk og egenartet stemme og synger minst like fett som på skive, bandet har markant bedre lyd enn de foregående bandene og det det låter super tight! Det føles som jeg står og ser på norsk musikk historie skrives foran mine øyne blå, etter min mening er Triosphere noe av det mest solide som har dukket opp de siste årene.

Keep of Kalessin fikk jeg dessverre ikke sett pga transport pes etc.