FARMERS MARKED – Oslo – John Dee

FARMERS MARKED – Oslo – John Dee

Det var herlig se Farmers Market på plass igjen på John Dee, etter en meget vellykka konsert i fjor omtrent på denne tida. Ei fullstappa John Dee hadde igjen møtt opp for å høre livlig og spennende musikk framført på en forrykende måte. Det var generelt lite å trekke, skal man klage på noe så var det nok det at døra åpna 21.00 og bandet først begynte å spille over en og en halvtime seinere.

Konserten starta med mye energi og driv, vi ble servert et variert program hele veien, med både overraskelser og gamle kjenninger. Lite prat og fjas, men mye spilling. Faktisk ble det overraskende få aprilspøker, og det skulle en ikke ha trudd.

Carstensen spiller sin rolle som frontmann svært godt. God kontakt med publikum og band, og skaper mye liv og røre. Resten av bandet er mer «klubbjazzmusikere», mens han er mer rockefigur, og det på en positiv måte. Men det er vel først og fremst som multiinstrumentalist at han virkelig imponerer. Først dyktig trekkspill, så spennende gitarspill, så litt fart på fløyte, gitar igjen og så enda villere toner fra trekkspillet.

En annen spennende karakter i bandet er Trifon, saksofonisten, som er en helt annen scenepersonlighet. Når han ikke spiller ser det ut som han kjeder seg, men så fort han får instrumentet opp blir det spennende. For de av oss som ikke har vokst opp med disse rytmene og måtene å spille på er det veldig imponerende å høre.

Inspirert av svenske dansbandlåter tok den tidligere sirkusartisten fram to saksofoner og spilte så to stemt. Herlig.

Høydepunktet i konserten ble ei av overraskelsa. De hadde fått med seg en australier, som var blant publikum, til å synge ei låt. Fyren skulle synge ei kjent og kjær sang av Händel. Overraskelsen kom da det viste seg at mannen var en kontratenor, noe som alltid overrasker. Selv om en har sett  og hørt det før så trur man ikke hva man hører. Det virker ikke naturlig, men blir utrolig morsomt.

I tillegg til egne låter ble det noen coverlåter. Johansen (gitar) fikk vist fram sine sangtalenter under en interessant Stevie Wonder cover. Sangstemmen hans er virkelig noe man gjerne kunne hørt mer av, for han har stålkontroll på sangen.

Så må det også gis litt honnør til gutta uten så framtredende roller. For uten det stødige spillet fra bassisten og trommisen hadde ikke alt låti så lekende lett. De er virkelig to ”maskiner”. Bandet er alltid der de skal, og rytmer som er uvante for være ”vanlige” norske og vestlige ører gjennomføres på en fantastisk måte. Veldig god timing.

Det er vanskelig å oppsummere alt en har hørt, etter en Farmers Marketkonsert, i få ord. Alt fra køntri, dansband, rock, barokk og bulgarsk folkemusikk ble presentert. Så det var i hvert fall ikke en ensformig konsert. De fikk til og med tatt i bruk ipad, og det er ikke ille for et band som skal være bønder.