KARMØYGEDDON 2011

KARMØYGEDDON 2011

BYSCENEN, HAUGESUND

6. mai – 7. mai

Årets KARMØYGEDDON METAL FESTIVAL kan by på et variert program med irske PRIMORDIAL og finske AMORPHIS som hovedstrekkplaster. Festivalen blir arrangert den første helgen i mai og går som vanlig over 2 dager. Foruten headlinerne blir det også muigheter til å oppleve blant andre godbiter som CRIMSON GLORY, GRAVE DIGGER, EINHERJER og MOONSORROW

KARMØYGEDDON METAL FESTIVAL er en metal festival som første gangen ble arrangert på Kopervik på Karmøy i 2004. 2 år senere flyttet festivalen inn på Byscenen i Haugesund og har siden den gang holdt hus der. Samtidig med flyttingen ble det i tillegg til den årlige Karmøygeddon Metal Festival også arrangert Karmøygeddon Arctic. Hovedfestivalen går over 2 dager på våren mens Arctic utgaven blir arrangert som en en-dagers event på høsten.

KARMØYGEDDON METAL FESTIVAL har i alle årene holdt seg til de mer tradisjonelle metal bandene i tillegg til band som tilhører power metal og viking metal sjangeren. Noen unntak har det vært i form av Aura Noir, Behemoth, Hades Almighty og Keep of Kalessin. De største og mest kjente bandene innenfor viking metal, power metal og den tradisjonelle metalsjangren som har vært innom Kopervik og Haugesund er Gamma Ray, Ensiferum, Enslaved, Dark Tranquillity, Primal Fear, Finntroll, Kreator, Kamelot, Ensiferum og Evergrey.

Et festivalpass koster NOK 900 og dagspassene koster NOK 550.

Billetter fås kjøpt via SCANTICKET

 

Karmoygeddon_poster_11.jpg

 

Intervju med Johnny Angelund

 

I år er det 8.året Karmøygeddon blir arrangert. Hva vil du si er de største forskjellene på Karmøygeddon i dag og de første årene festivalen ble arrangert?

Det er nok mange ting, men en av de største er jo at det var en liten utefestival i Kopervik på Karmøy hvor vi selv bor. Vi var alle amatører på feltet, men følte allikevel at vi tok arrangeringen veldig alvorlig og fikk mange gode tilbakemeldinger fra bandene vi hadde de to årene.

Men det som nok er de største forskjellene fra da til nå er at vi er blitt nokså mye bedre på å arrangere festival og banda som spiller hos oss nå er nok en del større en de vi hadde de to første årene.

Vi har jo også mye mer publikum fra andre deler av Norge og utlandet pluss at festivalen nå har fått seg ett navn utover Haugalandet.

Headlinerene i år er Primordial og Amorphis. Fornøyd med dem?

Ja så absolutt og dette er selv to band flere av oss i Karmøygeddon er store fan av selv så det gjør det jo alltid litt ekstra gøy.

Men meget fornøyd å få begge disse to banda dette året med tanke på at de har begge nye plater ute like ved festivalstart, men også det at f.eks. AMORPHIS har spilt lite i Norge de siste årene.

Programmet ellers, er du fornøyd der?

Ja faktisk 80 % av banda vi har dette året var band vi hadde på blokka når vi startet med å se på hva vi ville ha til Karmøygeddon 2011. Er også meget fornøyd at vi har fått til flere bookinger av band som ikke spiller i Norge så mye som f.eks. CRIMSON GLORY som gjør sin første konsert i Norden og EINHERJER som gjør sin første konsert i Norge på 8 år her i mai. Også band som Grave Digger, Chrome Division, Lions Share, Elite, Moonsorrow har spilt lite her til lands.

Så alt i alt føler vi har fått til en bred og variert metal meny for vårt publikum.

Hva gleder du deg mest til selv under årets Karmøygeddon?

Liker faktisk det spørsmålet dårlig for det er alt for mye jeg ser fram til hehe, men Amorphis og det å se Crimson Glory for første gang blir vanvittig stort. Også Grave Digger, Lions Share og Primordial blir stort.

Dette er 6. året på Byscenen. Alt fungerer flott der for en festival som Karmøygeddon?

Ja, vi har funnet oss godt til rette der og er veldig fornøyd med Byscenen som venue, Lyd/Lys og plassen hvor Byscenen ligger. Merker også at både publikum, presse og artister har gode ord om Byscenen og det gir litt ekstra med at det er pub i samme lokalet pluss mye plass til backstage for bandene og ikke minst at Byscenen ligger midt i Haugesund by og det er mange hoteller like ved. Vi har også alltid hatt en god tone med Inventum som eier bygget og slikt hjelper jo godt på.

Booking-kriterier. Hva skal til for at et band kan være aktuelle for å spille på Karmøygeddon?

Ja det er vel fire ting egentlig:

1 – Kvalitet og det at noen av oss liker bandet.

2 – Publikum viser oss at de ønsker bandet og bandet har kvaliteter.

3 – Tilfeldigheter.

4 – Historie – At de har spilt hos oss før og gjort en god jobb.

Men uansett hva som gjør at ett band spiller hos oss så er det utifra at vi føler at bandet har kvalitetene vi ønsker å få vist hos oss og alltid viktig for oss er at det er band som liker å ta med seg publikummet på konserten.

Festivaler er avhengig av hjelp både økonomisk og andre måter for å gå rundt. Hvordan er det med Karmøygeddon? Stiller lokalmiljøet opp og støtter opp om Haugalandets største metal festival.

Joda, Karmøygeddon er absolutt avhengig av både sponsorer og støttemidler. Men også det at alle i Karmøygeddon jobber dugnad og ingen har noen former for lønn hjelper bra på slik at vi klarer å få det til å gå rundt. Vi jobber også en del på andre festivaler hvor lønnen her går direkte til Karmøygeddon. Det lokale metalmiljøet støtter meget bra opp og jeg må få lov til å si det nok engang at publikummet her på Haugalandet er faktisk nokså unikt med det og støtte opp og det å få til at bandene føler seg som ett super band om det er 100 i salen. Dessverre så får vi ikke så mye oppmerksomhet hos kommunen, media, osv., der må vi alltid jobbe hardt og egentlig meget merkelig når festivalen arrangeres for 8. gang og vi har arrangert over 60 konserter og allikevel så har vi aldri fått noe interesse fra bl.a. kommunen?? Men vi er heldige og ha noen gode folk i lokalmiljøet som hjelper oss en del.

Hva er styrkene til Karmøygeddon som gjør at dere overlever i denne jungelen av festivaler.

– Vi er selv metal fans og vet selv hvordan vi ville hatt det på festival.

– Hard jobbing.

– Tenke på problemer som kan komme helst før de dukker opp.

– Gode samarbeidspartnere over lang tid.

– Høre mye på band og ikke minst publikum hva de mener og forteller oss av tilbakemeldinger på feedback.

– Reist mye på festivaler selv og sett hva som funker og ikke funker.

Vi snakket her en kveld om hvor vanskelig det er for nisjefestivaler å overleve i den store skogen av festivaler der også de såkalte multifestivalene booker gode og store metalband for å sikre seg mest mulig av festivalgjengerne. Hva er dine tanker rundt dette.

Ja, de store festivalene blir jo selvfølgelig interessert i band som Volbeat og Kvelertak lenge etter at band som dette har spilt på vår type festivaler. Dvs. før de blir store og det er vel litt av grunnen for at jeg mener at disse nisjefestivalene er så viktige for vi booker band som vi ofte vet at ikke er store, men vi håper på at publikum kan få seg en fantastisk god konsert med ett nytt og ukjent band, det gjør ikke store festivaler i det hele tatt lengre dessverre. En annen tanke rundt dette er jo hvis disse store festivalene ikke ser potensialet i hvor mye folk de såkalte store metal banda trekker lengre så bryr de seg lite om det er noe metal på festival plakaten eller ei. Men festivaler som Karmøygeddon, Hole In The Sky, Metal Merchant og Southern Discomfort tenker mer på å arrangere noe for metal fansen og ikke den store massen som er her akkurat nå. Så egentlig så bryr jeg meg veldig lite hva disse store festivalene booker lengre for jeg synes de blir så upersonlige å være på at det gir en vanlig metal fan lite å hente der, tror jeg.

Klarer dere å fylle Byscenen med nok folk slik at dere slipper å se røde tall?

Vi har nok opplevd begge deler, både røde og grønne tall. I 2009 hadde vi 90.000 i minus mens i 2010 fikk vi ett lite overskudd. Men alt i alt med gode sponsorer, kulturrådsstøtte og at vi har en fast stor gjeng som dukker opp år etter år, så går det sånn noenlunde i balanse og vi håper jo på dette året også at det er nok folk som ønsker å se at vi klarer å arrangere Karmøygeddon metal festival.

 

Programmet for KARMØYGEDDON 2011 ser slik ut:

Primordial_11.jpg
Primordial
 
 

Fredag 6. mai:

PRIMORDIAL
CRIMSON GLORY
GRAVE DIGGER
THE HAUNTED
ELITE
ZENO MORF

Amorphis_11_1.jpg
Amorphis

 

Lørdag 7. mai:

AMORPHIS
EINHERJER
MOONSORROW
LIONS SHARE
CHROME DIVISION
FRACTURE
 
 
 

 

 

Karmoygeddon_header.jpg