STØTTEKONSERT FOR UFFA – Verkstedhallen, Trondheim

STØTTEKONSERT FOR UFFA – Verkstedhallen, Trondheim

Skal man først arrangere en Støttekonsert for Uffa i Trondheim, så er det ingen andre lokaler som passer bedre til dette enn Verkstedhallen i Trondheim. Lokalisert rett ved Svartlamon og med et konsertlokale som tar i underkant av 1000 mennesker passer ypperlig. Verkstedhallen meldte seg tidlig som arena for Støttekonsert for Uffa etter brannen natt til 29. desember og med 11 band i tillegg til Svartlamon Damekor på plakaten, var det nok til å trekke ganske mye folk til Verkstedhallen denne fredagskvelden. Programmet var variert, stemningen veldig god og alt lå til rette for en fortreffelig aften litt i utkanten av Startlamon.

Med så mange band, betød det en strengt tidsplan som måtte følges til punkt og prikke, hvis man hadde planer om å bli ferdig til avtalt tid. Damekoret var annonsert klokken 20:00, men begynte ikke før litt etter 20:30. Da fryktet jeg at hele tidsskjemaet for kvelden ville ryke, men der tok jeg feil. Alt gikk på skinner, også konserten med jentene.

Det var en noe smånervøs stemning inne i lobbyen på Verkstedhallen før det hele begynte. En del folk kjente hverandre mens andre brukte litt lengre tid på å hilse på gamle kjente. Konsumeringen av kald drikke fra baren var derimot i gang med å tø opp de tidlige fremmøtte og da jentene begynte å finne fram til kroken sin, steg stemningen noen hakk allerede før de begynte.
Svartlamon Damekor lekte seg gjennom 15 – 20 minutter med et utvalg låter som de fleste satte stor pris på. Det var morsomt, annerledes, tøft, litt barnslig og slettes ikke dumt. Og jentene fikk løsnet på slippsknuter og magebelter og stemningen steg mange hakk og nå kunne konsertene begynne.

Nasty Reputation hadde gleden av å åpne ballet inne i selve konsertlokalet og med egne AMP-er, var lyden meget bra. Musikken de serverte var en noe glam-inspirert rock n’roll. Låtene deres ok, vokalen var lav og derfor ødela den sannsynligvis for et bedre helhetsinntrykk enn hva man endte opp med. Likevel klarte Nasty Reputation å skape et bra liv foran et veldig stillestående publikum.

Dumhetens Hær fikk dessverre den tvilsomme æren av å være først på kveldens felles-AMP-er og lyden var forskrudd merkelig fra start til slutt. Likevel fikk man en klar formening om at bandet har vokst mye siden sist man hadde gleden av å se dem. Autopsy-sporene er blitt mer tydelige, gutta er mer trygge på seg selv på scenen og låtene sitter bedre. Det er fortsatt noe uferdig med dem, men det er jeg trygg på vil forbedre seg ganske så snart.

Rehab Royale var kanskje kveldens reneste punkband. Jeg er blitt imponert av disse før og ble det til dels også denne gangen. Det er de raske rene punklåtene som sitter best og det tror jeg bestemt publikum ville ha mer av denne kvelden. Bandet tok oppfordringen etter hvert og da ble livet herligt å leve.

Betty med venner….tja…..

Sugar Louise skapte et fantastisk liv med sin herlige rock n’roll punk. Musikken vi her fikk servert kunne lett ha slått igjennom hos fans av de mer moderne amerikaniserte punkbanda, men så kom "U2 Sux", og smilet kom raskt på plass igjen hos undertegnede.

G.O.D.S…….mer tja……

Så kom et av Norges beste liveband uansett metalsjanger på scenen. Sexy Police har man opplevd mange ganger og denne kvelden stilte de til og med forsterket med Knatten på andregitar. Og jeg må bare få sagt det, det var drittfett. Folket var ikke i tvil der de gliste om kapp med bandets vokalist Yoon-Zen. Dette var kveldens store konserthøydepunkt og da er det bare å vente å se hvem av de norske festivalene som først skjønner hvor gode Sexy Police egentlig er.

Victimised ble for min del det siste bandet jeg fikk med meg før moroa tok overhånd. Dessverre var det en del som ikke stemte her. Lyden var itte god, samspille oppe på scenen funket ikke helt, noe sikkert scenenlyden fikk skylden for. Jeg har hørt Victimised mye bedre enn dette før, men det la på ingen måte noen demper på humøret til folket som var med på dette kalaset.

Joda, det ble fryktelig morsomt og det var godt med folk som møtte opp og støttet Uffa under dette flotte arrangementet. Takk til Verkstedhallen, takk til Uffa og takk til alle som møtte opp. Dette var skøy.