INFERNO 2011 – Det blir svart påske i år også

INFERNO 2011 – Det blir svart påske i år også

INFERNO METAL FESTIVAL 2011

Oslo – Rockefeller/John Dee

20/4 – 23/4

Inferno Metal Festival Norway er Nord-Europas største innnendørsfestival for extreme metal. Festivalen feiret i fjor sitt 10-års jubileum og er kjent for å dra større og større horder med utlendinger til hovedstaden. Inferno er med unntak fra de første 2 årene, da den ble arrangert på Langfredag og Påskeaften, blitt arrangert på Skjærtorsdag, Langfredag og Påskeaften. De siste 2 årene har festivalen selv tatt hånd om klubbdagen dagen før Skjærtorsdag og dermed er Inferno blitt en firedagers metalfestival.

Under årets Klubbdag blir det konserter på hele 7 av Oslos klubbscener. Unholy, Revolver og Victoria har 2 band hver, John Dee, Elm Street og Rock In har 3 hver mens Blå pøser på med hele 5 band.

Inferno Metal Festival Norway kjører som vanlig på med 1 headliner hver av de 3 dagene selve hovedfestivalen varer og i år er det Forbidden, Immortal og Meshuggah som er de største trekkplastrene.

Immortal kjører et ekstra langt sett Langfredag og for å få dette gjennomført, blir det kun 9 band totalt denne kvelden. 

Programmet i år er variert og godt. Godbiter som ATHEIST, NAPALM DEATH, MALEVOLENT CREATION, AKERCOCKE, PENTAGRAM, VOIVOD og EXHUMED vil garantert trekke fulle hus. Åpningskonsertene på John Dee alle 3 dagene med INFERNAL WAR, TEMPLE OF BAAL og SLAVIA burde trekke folket tidlig til festivalområdet, men det gjenstår å se om det er viktigst med vorspiel eller gode black metal band. DHG, AURA NOIR, DJERV, NIDINGR, TODAY IS THE DAY, AVA INFERI, ILLDISPOSED og URGEHAL vil nok også sørge for at festivaldeltagerne vil trekke innomhus.

Inferno_Band_11.gif
 

 Inferno – forhåndssnakk med Runa

Da er Kick Offen overstått, line upen offentliggjort, Inferno Magasinet er ute og det er knappe måneden igjen til festivalstart. Er alt i rute og har Runa det bra om dagen?

At ALT er i rute kan jeg ikke si, men at vi er godt i rute er sikkert. Ting begynner å falle på plass og med bare litt over en måned igjen til årets svarte påskefeiring så har jeg masse flaggermus i magen om dagen. Det renner inn av mail og telefoner fra inn- og utland så interessen for INFERNO er stor. Gleder meg veldig til å ta fatt på oppgaven som vert for nærmere 5000 publikummere hvor ca 30% av dem kommer fra utlandet.

Line up

Det at band som Gothminister og til dels også Djerv er å finne i line upen i år i tillegg til at det både i fjor og i år er enkelte mer alternative band på klubbkvelden kan kanskje tyde på at festivalen er i ferd med å gå mer tilbake til sine røtter og litt bort fra å være en ren extreme metal festival. Men på en annen side er det mer thrash metal og death/grindcore enn noensinne, også det kan tyde på en liten endring i profilen til Inferno. Hva er dine tanker rundt dette?

Inferno skal hele tiden vise bredden av de mørke, ekstreme og eksperimentelle sjangrene, samtidig som vi hele tiden også må følge med på det som rører seg i de ulike scenene. Mange oppfatter INFERNO som en black metal festival, noe om ikke er så rart siden Black Metal var den sterkeste og kanskje mest innovative sjangeren da INFERNO startet i 2001, og som gjorde at hovedtyngden av band var norske black metal band i flere av de første årene. Men ekstrem musikk vokser i alle sjangre og det vil alltid gjenspeiles i festivalens line-up. For den tradisjonelle norske grind/death eller Black metal fan høres kanskje band som Djerv og Gothminister soft ut, men oppfattes som ganske ekstremt av andre på samme måte som f.eks Dimmu Borgir går under merkelappen ekstrem metal i utlandet.

Med unntak av Immortal og Dødheimsgard og et par gode, men ikke så veldig kjente utenlandske band i Infernal War og Temple of Baal, så mangler de store black metal navna i årets line up. Er det manko på gode alternativ eller er det andre gode naturlige årsaker til at det er blitt slik i år?

Hovedtyngden av headlinerne i år er hentet fra andre sjangre enn black metal og det har jo sin naturlige forklaring i at så å si nesten alle de store navna allerede har spilt på INFERNO, i tilegg til at mange av de er i studio eller har pause i år. Men må jo si at black metal er godt representert i år også. I tillegg til de banda du nevner så spiller også Aura Noir, Urgehal og Nidingr som alle er solide navn innen sjangeren.

For første gang i festivalens 11-årige historie er det kun 9 band på fredagen. Her trengs en forklaring.

Ja, det er faktisk helt eksepsjonelt og grunnen til det er at IMMORTAL ville gi INFERNO publikummet en helt spesiell og ekstra lang konsert opplevelse. Det er bare å glede seg for den konserten tror jeg blir historisk! Og da Exhumed hørte om planene var de ikke snauere enn at de ville gjøre et ekstra langt sett på John Dee den kvelden også, så dermed er det duket for en laaang-fredag av diabolske dimensjoner på INFERNO i år!

RunaStrindin_fotoTrondSkog.jpg

Folkets reaksjoner

Hvordan har så folkets reaksjoner vært på årets line up?

Veldig varierende egentlig, men ikke uventet. Hvert år er utlendingene veldig fornøyde med de norske navna vi slipper og nordmenn mer fornøyd med de utenlandske. Vi setter veldig pris på å høre folkets meninger og at folk er så engasjerte, det viser at det er liv laga for ekstrem sjangrene i lang tid fremover. Engasjerte fans er jo helt nødvendig for at sjangrene og banda skal overleve.

Normalt er det en del klaging og syting på Infernos line up, men i år har det vært skremmende lite av det. Hva tror du det kommer av?

Det tror jeg kommer av at i år så har vi noen av de beste banda fra nesten hver sjanger. Så i år er det trygt å si at INFERNO byr publikum på noe av det beste av ekstrem metallen i løpet av påskedagene i Oslo.

Det eneste jeg har bitt meg merke i er at det har kommet noen kommentarer om headlinerne, noe jeg for så vidt er litt enig i. Immortal er greit, det er et band man forbinder med headlinerspotten, men Forbidden og Meshuggah er egentlig ikke de store navna man forventer å finne som headliner på en festival på størrelse med Inferno. Hva har du å si til ditt forsvar her?

Det er mulig, men så er jo ikke INFERNO en festival hvor headlinerne alltid er det viktigste. Hvert år etter festivalen så er det som regel de nye, mindre banda det blir buzz om og som publikummet vårt setter enormt pris på at de fikk sjansen til å oppdage. Undergrunnen har alltid vært viktig for INFERNO og vi setter av 10 plasser til demo band hvert år. Det medfører blant annet at hele INFERNO gjengen sitter å hører gjennom skiver hele romjula. En veldig hyggelig syssel men for hvert år blir det vanskeligere og vanskeligere å plukke ut band siden nivået på selv demo band er sky-høyt om dagen. I år satt vi ny rekord igjen med nærmere 350 i innsendte demoer.

Inferno-pakken

Inferno har i flere år bestått av mer enn bare konserter med både IMC og Expo. Hele programmet for IMC ligger ute på Infernos hjemmesider, men er det noe spesielt som skjer i år som du har lyst å trekke frem?

Speed møtene er jo tilbake noe som har vært en kjempe suksess hvor bransje, artister og media blir spleiset til en liten prat og nye samarbeid oppstår. Ellers så blir det låtskriver seminar med Sigurd "satyr" Wongraven som også skal holde en vinsmaking av sin egen Barolo vin.

Også på Rockefeller har det vært mye mer enn bare konsertene. Hva kan vi vente oss der i år av stands, mat og andre godbiter?

Det blir mange spennende stands i år også og vi forsøker alltid å få inn nye ting. Det blir full matservering på taket hvor Rockekokkene fra Rockefeller sørger for burgere, chilli og guffe. Men rosinen i blodpølsa blir selvfølgelig tattoo loungen. Den har det gått gjetord om langt utenfor rikets grenser og nå står de beste artistene i kø for å komme til Norge for å tatovere metal fansen

Billettsalg: Siden penger og økonomi er et eget punkt i IMC programmet i år må vi avslutte denne forhåndspraten med å spørre om billettsalget. Blir det fullt på Rockefeller og John Dee i påska?

Det ser faktisk slik ut nå, Fredag og Lørdag er nesten utsolgt og klubbdagen på onsdagen har som regel blitt utsolgt på dagen så det haster med å skaffe seg billetter nå. Vi gleder oss veldig til å feire svart påske med dere alle og vi lover dere et INFERNO i Oslo dere sent vil glemme!

 
PROGRAM

 

Inferno_banner_dag_1.jpg

Inferno_ElmStreet_logo.gif
(Elm Street)

RIKETS CRUST

CEASE OF BREEDING

HIDEOUS DIVINITY

 

Inferno_JohnDee_logo.gif
(John Dee)

INSENSE

OBLITERATION

EINHERJER

 

Inferno_Victoria_logo.png
(Victoria)

DORNENREICH

OKKULTOKRATI

ALTAAR

 

Inferno_Revolver_logo.png
(Revolver)

SUMMON THE CROWS

 

Inferno_RockIn_logo.png
(Rock In)

ALCEST

RESONAUT

MARCH OF ECHOES

 

Inferno_Blaa_logo.png
(Blå)

HAUST

THE KANDIDATE

GAZA

TRAY THEM

ROTTEN SOUND

 

Inferno_Unholy_logo.jpg
(Unholy)

THE FARMHOUSE KILLINGS

CARO

   Inferno_symbol_1.jpg

 

Inferno_banner_dag_2.jpg

Inferno_JohnDee_logo.gif
(John Dee)

17:45 – DISKORD

19:15 – BHAYANEK MAUT

20:45 – HARM

22:15 – NIDINGR

00:00 – VOIVOD

 

Inferno_Rockefeller_logo.png
(Rockefeller)

18:15 – AKERCOCKE

19:45 – GOTHMINISTER

21:15 – DHG

23:00 – AURA NOIR

01:00 – FORBIDDEN

Inferno_Forbidden.jpg

 

Inferno_banner_dag_3.jpg

Inferno_JohnDee_logo.gif
(John Dee)

17:45 – TEMPLE OF BAAL

19:15 – ASTAROTH

20:45 – TODAY IS THE DAY

22:15 – AVA INFERI

00:30 – EXHUMED

 

Inferno_Rockefeller_logo.png
(Rockefeller)

18:15 – DJERV

19:45 – SOILENT GREEN

21:15 – ATHEIST

23:00 – IMMORTAL

 Inferno_Immortal.jpg

 

Inferno_banner_dag_4.jpg

Inferno_JohnDee_logo.gif
(John Dee)

17:45 – SLAVIA

19:15 – IMPERIUM DEKADENZ

20:45 – NO DAWN

22:15 – ILLDISPOSED

00:00 – URGEHAL

 

Inferno_Rockefeller_logo.png
(Rockefeller)

18:15 – MANIFEST

19:45 – MALEVOLENT CREATION

21:15 – PENTAGRAM

23:00 – NAPALM DEATH

01:00 – MESHUGGAH

 Inferno_Meshuggah.jpg