VREID, THE BATALLION, ISKALD – Oslo – John Dee

VREID, THE BATALLION, ISKALD – Oslo – John Dee

Jeg ble ikke helt venn med Iskalds nyeste utgivelse, og har tidligere ikke fått ørene opp for de to albumene bandet har på samvittigheten før 2011. Men det er alltid gledelig etter en konsert å tenke at dette må jeg høre nøyere på (om jeg finner tid). Iskalds iskalde (hah, det måtte komme) ekstrem metal er fengende, variert og har mange partier som fremkaller glede hos en lytter som har hørt svært mange black metal album de siste 27 årene. Lyden var høy, men ikke utålelig, og dermed fikk bandet frem kreftene i materialet. Skal jeg kritisere noe, og det skal jeg selvsagt, må det være at til tider blir låtene litt A-4 i forhold til hverandre. Du vet, raskt raskt break tregt og så raskt igjen til slutt. Men, når det er såpass bra som det Iskald presenterte denne aftenen, gjør det intet. Kveldens vinner.

TheBatallion_Oslo_11.jpg

Det er alltid en fornøyelse å se The Batallion. Stud Bronson og co. er underholdende og gir publikum visuell valuta i all sin enkelhet. Dette er METAL fra ende til annen. Dessverre, etter Iskalds overbevisende opptrenden, blir The Batallions noe enklere straight-in-your-face metal for enkel. Lyden er fin og det meste fungerer egentlig, det er vel mer bare meg som ikke fungerer godt nok denne kvelden. Publikum generelt ser absolutt ut til å kose seg glugg i hjel, om ikke annet.

Vreid_Oslo_11.jpg

Vreid har jeg sett noen ganger, og til tider har det føltes som en inflasjon i Vreid-konserter. Men dette er første gangen siden jeg så dem på Inferno festivalen i 2010. Nytt album ute, og da skulle alt ligge til rette for en fin kveld. Men av en grunn jeg ikke helt får tak på, fungerte ikke dette optimalt. Det kan være lydbildet som spilte meg et puss, der Stures vokal ble altfor ensformig og gjennomtrengende. Rart, siden jeg stort sett liker hans vokal og liker særlig "Milorg" men også det nye albumet er bra… Merkelig at førstebandet ut i kveld var det som hadde best lyd. Joda, Vreid spilte høyere, som seg hør og se og bør, men lyden var ikke klar nok. Og når lyden ikke er klar, legger i hvert fall jeg lettere merke til at jeg ikke er fornøyd. Og da føles Vreids transportetapper noe kjedeligere… Vi får satse på neste gang og heller et Rockefeller som fyller lydbildet bedre.

www.vreid.no
http://iskald.com/
www.johndee.no