BUCKCHERRY – Taste…..of chaos

BUCKCHERRY – Taste…..of chaos

I forbindelse med Taste of Chaos 2010, møtte Eternal-Terror både Buckcherry og Papa Roach for et intervju backstage før showet. Først ut var Buckcherry’s eminente låtskriver og gitarist Keith Nelson.

Buckcherry_11_2.jpg

Først la meg få starte med å gratulere med et nytt og flott album!

Tusen takk for det. Veldig hyggelig!

Vil du fortelle meg litt om albumet, og om hvordan du sammenligner det med tidligere utgivelser?

Jeg personlig synes dette er vårt beste album. Men det synes jeg egentlig alltid om vårt nyeste album, siden det er det jeg alltid er mest "gira over" om man kan si det på den måten. Med denne line-up’n i bandet så føler jeg at vi beviser vår styrke som band og som låtskrivere.

Nå er det bare deg og vokalist Josh Todd igjen fra den orginale line-up’n.

Jo, men dagens band og line-up har spilt lengre sammen enn den første line-up’n, vi har spilt inn flere album og holdt sammen lengre. Så etter min mening så er det dette som virkelig er Buckcherry. De første to albumene er så lenge siden at det virker litt uvirkelig nå.

På dette nyeste albumet har dere to deler, en vanlig og en akustisk. Hva er grunnen til det?

Vel, da vi startet å skrive låtene så var det meningen med et akustisk album, men etterhvert som vi skrev låtene, innså vi at vi ikke passer til å lage et rent akustisk album, siden vi er et rockeband, men vi ville likevel vise den siden av oss. Vi var usikre en god stund om vi i det hele tatt skulle utgi de akustiske låtene eller om vi bare skulle la dem ligge, men til slutt så kom vi frem til et to-delt album som vi er veldig stolte av.

Buckcherry_11_1.jpg

Dere har akkurat gått tilbake til Eleven-Seven Music. Føler du det var det beste valget for Buckcherry?

Yeah, jeg føler det. For "the record-industry" forandrer seg så mye og så fort at det er lett å forsvinne I mengden. Og I et stort plateselskap er presset så stort for at albumene skal slå til kommersielt med en gang, at det legger både en del press og en del hemninger på bandet.

Så Major Labels tenker mer på pengene enn selve bandet?

Ja, akkurat. I et indipendet label som Eleven-Seven, er det mer fokus på at vi faktisk prøver å skape et band, skape oss en karriere. Og de lar oss lage den musikken VI føler for å lage. Det har vært en lang prosess til å komme hit. Men jeg føler meg beæret for at jeg har denne muligheten til å skrive og utgi musikk. Jeg føler meg heldig.

Hvordan går turneen og hvordan er det å være på tur med Papa Roach og Disturbed?

Det går helt fantastisk. Gutta i Disturbed er kule og vi har aldri hatt muligheten til å turnere sammen med dem før. Papa Roach er gamle venner av oss. Så dette er morro.

Er det derfor dere har gått tilbake til Eleven-Seven? Siden jeg ser også Papa Roach har gjort det samme.

Vel, vi hadde det første albumet på Eleven-Seven. Så det selskapet ble startet pga oss og Papa Roach kom etter senere.

Så dere har blitt som en stor familie i Eleven-Seven?

Ja, man kan trygt si det sånn.

Hva synes du om konseptet Taste of Chaos da?

Yeah, jeg liker det. Er en fin blanding av forskjellige band. Vi er vel det mest "rock’n roll" bandet. Disturbed er en god del hardere enn oss og Papa Roach en plass mellom. Og Halestorm er kule.

Buckcherry_1.jpg

Hva kan vi forvente oss av Buckcherry i fremtiden?

Vi skal turnere gjennom Europa hele året. En turne vi faktisk betaler av egen lomme. Så da skjønner du hvor mye vi liker å turnere og spille rock’n roll!

Kan du ikke gi oss ett dypere innblikk i hvem du er og hvordan du er som gitarist?

Vel, jeg startet karrieren min som ren låtkskriver. Men etterhvert gled jeg mer og mer over til å lære meg og fokusere mer på selve gitarspillingen.  Jeg er en enkel R&R spiller, keep it simple som er mitt motto. Jeg liker gitarister som Vai, Satriani etc, for all del. Setter stor pris på hva de gjør, men jeg personlig som mer "simple" har gjennom alle år hentet mer inspirasjon og spilleglede fra fantastiske gitarister som Joe Perry, Jimmy Page og Angus Young. De er liksom mer meg enn de mer tekniske gitaristene. Så synes jeg det er viktig å spille ut av "Love and passion", spille fra hjertet. Det er ikke bra om man ikke gjør det. Da blir ikke musikken like ekte. Jeg kjører også enkelt oppsett. Jeg plugger bare min Les Paul rett i en Marshall amp og spiller med hele hjertet. Keep it Simple! Det er DET som er Rock’n roll!

Hva synes du om Norge da?

Faktisk så elsker jeg Norge. Minner meg mye om min egen hjemplass. Er riktig nok litt mer kaldt enn det jeg er vant til akkurat nå. Men det er bare å bruke riktig lue, så fryser man ikke *ler*

Etter dette så måtte dessverre Keith forlate intervjuet for soundcheck. Han takket så meget for at vi tok oss tid til og både prate med han og ikke minst se showet senere på kvelden. (les egen konsertomtale)
Han håpet også at vi kom tilbake når de kom tilbake til Norge med egen turne. Og Eternal-Terror skal nok dukke opp!

http://www.buckcherry.com/
http://www.elevenseven.net/
http://www.pirate-smile.de