IMMORTAL med ekstra lang konsert under Inferno

IMMORTAL med ekstra lang konsert under Inferno

IMMORTAL spiller ekstra lang og eksklusiv konsert på INFERNO FESTIVALEN 2011!

Når IMMORTAL entrer INFERNO scenen i påsken blir det en helt unik mulighet til å oppleve en av Norges største metal band på Rockefellers intime scene. Legendariske Sons of darkness vender tilbake for å gi publikum en konsertopplevelse av de sjeldne som tegner til å bli historisk!

IMMORTAL – All Shall Fall!

Immortal tilhører eliten av pioneerene innen norsk black metal og regnes for å være en av verdens viktigste innen sjangeren. Bandet ble dannet av Abbath Doom Occulta og Demonaz Doom Occulta i 1990 og deres første demo "The Northern Upins Death" ble sluppet samme året. Sammen med en rekke ulike trommeslagere, slapp bandet de første tre legendariske albumene "Diabolical Fullmoon Mysticism" (1992), "Pure Holocaust" (1993) og "Battles In The North" (1995).

Trommeslager Horgh kom med i 1996, noe som viste seg å være en perfekt sammensetning for Immortal og bandet ga ut albumet "Blizzard Beasts" i 1997. Samme år fikk bandet et slag for baugen da Demonaz utviklet senebetennelse i armene og ikke lenger kunne spille gitar i det tempoet som kreves for Immortal. Han fortsatte likevel som låtskriver i bandet. Abbath gikk over fra bass til gitar og Immortal fortsatte med ulike bassister i noen år og ga ut albumene "At The Heart Of Winter" (1999), "Damned In Black" (2000) og "Sons Of Northern Darkness" (2002).

I 2003 ble bandet lagt på is, men gjorde comeback i 2007, hvor de spilte sin første konsert på INFERNO FESTIVALEN av i alt sju på sin comeback turnè "7 Dates Of Blashyrkh". Turneen ble etterfulgt av konserter som headlinere for flere europeiske festivaler, utsolgte show i USA og en egen turnè i Austrlia og New Zeeland. Immortal slapp siste skiva "All shall fall" høsten 2009 og har turnert hele verden siden.

INFERNO METAL FESTIVAL har blitt en svart påsketradisjon for metalfans, band og internasjonal musikkbransje med nærmere 50 konserter i løpet av påskeuka siden starten i 2001. INFERNO tilbyr publikum eksklusive konserter i unike omgivelser med noen av verdens beste ekstrem metal – og eksperimentelle artister: fra nye undergrunns band til etablerte storheter. På INFERNO møtes likesinnede black-packers fra hele verden i Oslo til fire dagers fest, black-metal sightseeing, expo, bransjekonferanser, tattoo, kunstutstillinger, filmgrøss og alt en kan ønske seg av mørk moro.

INFERNO FESTIVALEN ønsker alle velkommen til nok en svart metalpåske i Oslo fra 20.- 23.april 2011 – Fire dager og en helvetes mange band!