DUPLEX FESTIVALEN 25 – Trondheim – Samfundet

DUPLEX FESTIVALEN 25 – Trondheim – Samfundet

Humor og musikk. Ofte er dette en klein kombinasjon, men når det først er bra er det til gjengjeld virkelig bra, og det var det også på Samfundet denne kvelden. Duplex Records feirer 25 år med musikalske og humoristiske krumspring, og det hele var da en riktig så trivelig affære med musikk fra MarOder, Bare Egil Band, Hurra Torpedo, Black Debbath og Gartnerlosjen, og med dikt fra Lars "Jorunn" Lønning. 

Men nå er jeg ingen diktanmelder, så jeg holder meg til det musikalske. Kvelden startet med MarOder, et band som ga ut sin første plate for en ukes tid siden, og som dermed ikke hadde de helt store forutsetningene for å få publikum med seg på allsang, men den trege psykedeliske musikken med islett av trekkbasun og xylophone var da langt fra så ille som forventet.

Kveldens neste artist hadde de forutsetningene MarOder manglet, og det var ikke mange som ikke sang med for full hals under låter som Speidern, Sko og Arne. Egil var seg selv lik, og det ble mye latter i tillegg til musikken. Etter Egil var det på tide med hvitevarer, og også Hurra Torpedo var bra, som forventet. Robyn-coveren I Keep Dancing On My Ovn, samt den selvsagt Total Eclipse Of My Heart var vel det som sto frem her.

Kveldens nest siste band var Black Debbath med bredbent og tung rock. Hadde de kunnet gjøre det større internasjonalt om de hadde droppen humoren? Jeg tror det. Men hadde det da blitt like fett for oss nordmenn? Neppe. Og etter en god runde med tung og groovy hardrock kom kveldens siste akt, Gartnerlosjen. Og her kommer undertegnedes eneste ankepunkt vedrørende de bandene som spilte denne kvelden. Hvor ble det av Kåbbåy, ‘a!? Men med klassikere på rekke og rad tåler en vel å savne en sang. Spesielt når de 4 foregående band også har levert til de grader.

Alt i alt en særdeles frekk aften på Studentersamfundet i Trondhjem.