KVELERTAK – Stord – Arena

KVELERTAK – Stord – Arena

Det var knyttet store forventinger til denne konserten fra det lokale publikum. Det var i tillegg årets første konsert og turnestart for Kvelertak så bandet selv var også giret. Med seg som egen support hadde de Spirits Of The Dead og i tillegg hadde de denne kvelden lokal support fra Stereobrigade Extravaganza.

Stereobrigade_Stord_11.JPG

Stereobrigade Extravaganza stilte som normalt alle mann i dress og leverte fra første sekund på scenen selv om det dessverre var lite publikum så tidlig på kvelden. Bandet gutset på med sin drivende gode rock og stemningen tok seg opp for hver tone bandet spilte. Det kom heldigvis til en del publikum underveis som fikk ta del i bandets svært energiske og gode fremføring av låten "Baby" og ikke minst avslutningslåten "Snow & Cigarettes" der både vokalist Runar Gundersen og ikke minst gitarist Ola Rossehaug gjorde en meget god jobb.

Spirits Of The Dead entret scenen etter en kort changeover til et publikumsantall som hadde økt mye fra forrige band gikk av scenen. I starten av settet syntes jeg det virket som om vokalist Ragnar Vikse og resten av bandet var litt anspente og ikke klarte å spille seg helt fri. Bedre ble det ikke av at så snart bandet sluttet å spille mellom låtene ropte det nå nesten fullsatte publikum til alt de kunne på Kvelertak. Stemningen både på scenen og blant publikum kom seg etter hvert som skuldrene ble senket og vi fikk etter hvert en god opplevelse med bandet.

Kvelertak_Stord_11.JPG

Så var tiden inne for at Kvelertak entret scenen og gjorde kvelden komplett. Her sto stemningen i taket allerede før bandet fikk dratt første låt og ikke en eneste sjel klarte å stå i ro når bandet fyrte opp. Allerede under første låt startet stagedivingen og det ble ikke mindre av det etter at låtene "Blodtørst" og "Ulvetid" ble servert. Et særdeles energisk publikum nøt hvert sekund av konserten fra et minst like energisk Kvelertak. Frontmann Erlend Hjelvik hadde publikum i sin hule hånd fra første til siste sekund. En fantasktisk avslutning på en aldeles glimrende kveld med mye variert rock fra tre topp band som vi fikk mulighet til å oppleve på samme scene denne kvelden. Alt var over forventing, bandene leverte, lyden var bra og publikum elsket det de fikk servert. Det eneste jeg har å utsette på kvelden er at jeg for min del kunne tenkt meg et litt lengre sett fra Kvelertak, men det får vi vell forhåpentligvis neste gang vi høres?

 

http://www.myspace.com/kvelertak

http://www.myspace.com/spiritsofthedeadmusic

http://www.myspace.com/stereobrigade