BIG BANG – Trondheim – Byscenen

BIG BANG – Trondheim – Byscenen

En utsolgt Byscene lover alltid godt, og ikke minst er dette godt nytt når et av landets største rockeband kommer hjem til gamlelandet en tur fra sitt nye hjemsted på andre siden av dammen. Og med et entusiastisk publikum og generelt god stemning kan bandet umulig angre på at de tok turen innom Trondheim denne unormalt kalde desember-dagen.

Og det virket som om kulden også hadde satt sitt preg på deler av bandet, da vi var vitne til en frontfigur som gjennomførte konserten med influensa, noe han beskrev som å ha sex med en halvfet en. Det var noe som ikke stemte, men han kjørte på som om alt var som det skulle uansett. Nå skal det dog sies at Grini gjorde en god jobb med å skjule influensaen under låtene, med stagediving og full pakke, der det eneste merkbare var at han slet litt med de lyseste vokalpartiene. "Kråke med kreft" var Grinis karakteristikk av egen vokalprestasjon, men det som kom ut gjennom anlegget hørtes nok mye bedre ut enn som så. Ikke det at jeg har hørt mange kreftsyke kråker synge, men… I digress. Da han etter en håndfull forsøk klarte å få de som styrte lokalet til å slå av air-conditionen ble også stemningen på scenen merkbart bedre mellom låtene, og konserten virket til å skride frem som planlagt.

Bandet leverte en solid konsert, og med en setliste bestemt av publikum gjennom lapper i en hatt, fikk alle det de ville ha. Skulle likt å se en låt som To The Mountains komme senere i settet enn det den endte som, men slikt blir flisespikkeri i den store sammenhengen. Til syvende og sist ble dette en meget bra konsert, og jeg føler meg ganske sikker på at de også fikk endel nye fans i løpet av kvelden, undertegnete inkludert.

http://www.myspace.com/smallbang