AVENGED SEVENFOLD – Oslo – Oslo Spektrum

AVENGED SEVENFOLD – Oslo – Oslo Spektrum

På grunn av pågangen var denne konserten flyttet fra Sentrum Scene og til Oslo Spektrum. Og det var ganske mange til stede denne kvelden. Forventningene var til å ta og føle på. Ikke minst fordi jeg og mange andre var spent på hvordan det ville bli å oppleve Avenged Sevenfold med ny trommis etter The Rev’s tragiske død.

Svenske Corroded var oppvarming denne kvelden, og det er et band jeg er stor fan av fra før av. Men dette var første gangen jeg skulle oppleve dem live. Corroded spiller heftig, tight og til tider tung musikk, men det funker, og det rykker godt i rockefoten. Litt tekniske problemer innimellom, spesielt for gitarist Peter Sjodin. Men de lot seg ikke stoppe av det. Jens Westin har en fantastisk stemme og den kom også til sin rett denne kvelden. Corroded vil bli store, veldig store. Så følg med disse gutta!

Så var det tid for det store øyeblikket, spesielt for den yngre garde fremst. Det var mye trengsel før starten på konserten, og når M. Shadows, Synyster Gates og de andre gutta entret scenen tok det helt av. Intro’n The Sounds of Silence gikk over i tittelsporet på nyeste albumet Nightmare og festen var i gang. Bandet fremførte fantastiske versjoner av blant annet Beast and the Harlot, Afterlife og God Hates Us. Og bandet hyllet The Rev under låta So far away.
Blant annet med en stor banner av han hengende i bakgrunnen mens lightere og mobiltelefoner lyste opp hele Spektrum. Et av mange magiske øyeblikk.

ax7_omtale_1.jpg

Hele konserten var nesten en musikalsk orgasme og man kunne nesten kjenne gulvet gynge i hele Spektrum. Både de som satt oppe og de som stod nede både hoppet og sang med av full hals.
AX7 viser nok en gang at de kler store arenaer og store konserter. Jeg personlig tror ikke dette bandet vil slutte å vokse riktig enda! Og for å få sagt det også, så gjorde Mike Portnoy (ex-Dream Theatre) en fantastisk jobb som trommis. En bedre erstatter for The Rev kunne AX7 aldri ha fått. M. Shadows avsluttet kvelden med å fortelle at de kommer tilbake til Norge til sommeren. Det er bare å glede seg!

ax7_omtale_2.jpg