SHINING, KILLL, NEXT LIFE – Oslo – Rockefeller

SHINING, KILLL, NEXT LIFE – Oslo – Rockefeller

Det første bandet, Next Life, har visstnok drevet på en stund. Og mulig de er flinke til det de har drevet på med denne aktuelle stunden. Men denne kvelden, der de stod ute på gulvet på Rockefeller, ble det hele veldig introvert og altfor likelydende. Om de spite to, tre, tjuetre eller en låt? Jeg vet ikke helt hva musikken de spilte kalles for, men det kan vel regnes som en form for støyende ekstremitet, sikkert med mål og mening. For meg var det ikke jeg gjerne skulle oppleve igjen.

Killl ja. Jeg vet ikke om de noen gang har gitt ut noe, eller om det bare er en liveting de driver på med. Men driv er det i hvert fall over Killl… … de første minuttene. Det er hylende, brutalt som faen og industrielt der trommene knuses hele tiden. Litt vokal, som bare er skriking av mulige tekster. Jeg blir imponert over hvor tight det er, selv om jeg faller av lasset etter rundt 15 minutter. Da blir det for repeterende. Killl spilte også på Rockefellers gulv, der slike stygge skjermer, lik dem man gjemmer seg bak når man skiftet klær i gamle dager. Stygge som juling, men med på å fremheve det til dels psykedeliske aspektet i musikken, uten at det bidro til at jeg har fått det for meg at jeg kommer til å dreeeeepe for å se Killl en annen gang.

Shining er noe for seg selv. Jeg har aldri hørt noe som er likt dette, bortsett fra forrige gang jeg var på konsert der bandet spilte. Denne kvelden spilte de inn DVD på Rockefeller, så det er mulig de satte inn et ekstra gir for alt jeg vet. Det var fullt nede i salen og folk og fe fikk med seg en konsert der tiden bare forsvinner og det eneste du opplever er at du ER. Du ER sammen med musikken helt til den plutselig er ferdig. Og siden det var DVD innspilling tok de en ekstra låt.

Låter? Hvem bryr seg egentlig om slikt. Det Shining gjør er jo bare det glade vannvidd der du aldri helt vet hva som kommer etter forrige tone. Saxofonen er jo en kjennemerke, men jeg la godt merke til bruken av keyboards også, mens bass og gitar utgjør fundamentet som driver musikken fremover. Lyden er kraftig og intens, og jeg skulle ønske alle band klarte å få frem en like bra lyd, der trommene er balansert opp mot resten av musikken og det hele blir en symbiose av lyd, skrål, jazz og tøffe partier som fungerer utrolig godt live. På plate blir jeg lett sliten, dog…

Har du muligheten til å få med deg en Shining konsert, sørg for at du ikke har noe annet å gjøre den kvelden. Dette er rett og slett vannvittig spennende og annerledes. Du vil høyst sannsynlig føle deg overkjørt av inntrykk og variert ekstremitet, men du vil kjenne det sitre i kroppen når de er ferdige. Dette var en av de beste konsertene jeg noen sinne har vært på, og jeg har vært på veldig mange!

www.rockefeller.no
www.myspace.com/SHININGofficial
www.myspace.com/killlnorway (denne nettsiden en av de beste jeg noensinne har sett)
www.myspace.com/next_life