OBSCENE EXTREME 2010 – Trutnov, Tsjekkia

OBSCENE EXTREME 2010 – Trutnov, Tsjekkia

Trutnov, Tsjekkia, arena for en av de morsomste, mest innholdsrike, og mest slitsomme festivalene jeg noen sinne har opplevd: OBSCENE EXTREEME. 66 band på 1 scene fordelt på 3 dager. Det betyr fullt kjør hele veien og hele døgnet (nesten).

Det er vanskelig å skille det ene bandet fra det andre i forhold til opplevelsen og helheten, men jeg skal gjøre et tappert forsøk. Noen av bandene etterlot seg bedre inntrykk enn de andre, men stort sett så var det hyggelige opplevelser, gode konserter og en fantastisk flott tettpakket festival.

For å komme til Trutnov måtte man fly til Praha og så ta tog vidre. Togtur til festival er alltid hyggelig, og denne togturen var ikke noe unntak. Hyggelig selskap og godt fludium gjorde at dette ble en god opptakt til OEF 2010. Vel framme i Trutnov satte vi opp camp backstage, i en skråning. Jeg fikk gleden av å dele telt med Allessandro fra Sexy Police, og det ble en hyggelig opplevelse med mye mannekos uten sexuelle undertoner.

OEF_2010_2.jpg

Dag 1 startet ganske rolig. Musikalsk sett var det PURULENT JACUZZI som startet litt for sent, og som spiste seg inn på tiden til CEREBRAL BORE. Sistnevnte fikk for øvrig oppløftning i form av en gig til i løpet av festivalen. SEXY POLICE sto for årets kjappeste changeover, noe som gjorde at de fikk spilt hele settet sitt, og det gjorde de på en fremragende måte. At Allessandro er en Thrash trommis bærer sitt preg på musikken, og jeg må nok si at det ikke er dumt i det hele tatt. Når i tillegg Pål holder grooven og maska selv om Kurt er ute å sykler litt innimellom blir dette en flott opplevelse. MEN: Lars… det er flott at band tar vare på de litt tilbakestående, dette er alvorlige greier, men vakker på scenen, det er du ikke. Når det går litt tid til så ønsker jeg at du øver 3 minutter hver dag foran speilet på hva og hvordan du skal si ting på scenen (fornøyd nå Allessandro?

MUCUS spiller grindcore på grensen til noisecore. Litt for mye lys skrikete vokal for mitt vedkommende, men helt ok bekjentskap. Snille gutter var de også.

TINNER: D-beat, D-beat, D-beat ikke mer å si om den saken.

NOXA fra Indonesia leverte presis, vakker grindcore. De overbeviste og fikk mange nye venner denne dagen i Truthnov.

THE INEVITABLE END fra Sverige leverte sin dødmetall presist og tøft. Etter å ha hørt gjennom debyskiva et parogførti ganger i ettertid er jeg overbevist. Dette er dyktige musikkere som vil vise hva de kan, og de gjør nettopp det, kanskje en smule bedre på skive enn live denne dagen, men hvem klager? Det var jo festival.

THE ARSON PROJECT hadde trolig dagens mest hardt arbeidende trommis. Det var moro å se påJ Det var også godt å høre på, så da ble det en god opplevelse også dette.

De Svenske grindcorelegender i GENERAL SURGERY  kan vel nesten ikke ta feil når de kommer til OBSCENE EXTREEME. Det er dette OEF handler om. Grind og blod og gørr og gøy.

CATTLE DECAPITATION blir for sært for meg. De hadde noe en gang i tiden, men det har de mistet. Det blir for mye fokus på å vise hvor flink og hvor alternativ de er.

 

Dag 2:

Tidlig opp tidlig opp tidlig opp…

ABLACH var gøy, trøtt og forferdet var jeg, men en fin start på dagen ble det.

Bedre ble den da festkameratene fra foregående kveld entret scenen WARPATH folkens. Verdt litt oppmerksomhet. God dødmetall ispedd noen toner hardcore gjør at jeg blir meget godt fornøyd.

Så ble det litt pause i musikken for å finne seg mat og kaffe mens jeg ventet på EXHALE. Det ble trivelige 20 minutter med god grind som fenget i sola. Etter det tok man turen til festivalcampen for å tilbringe noen timer i sola sammen med godt internasjonalt selskap før vi ruslet opp for å se og høre INSIDIOUS DECREPANCY. En syk syk mann mine damer og herrer. Men musikalsk sett genial. Det er slik at Shawn alene er Insidiuos Decrepancy, men det gjør han helt og holdent suverent.

OEF_2010_3.jpg

ROMPEPROP er fortsatt ikke min musikk (les DFOA omtalen) men passer urovekkende godt inn på OEF. Da er det bedre med DERANGED. Hyggelige svensker, god traust dødmetall  og solide musikere. En flott gjennomført konsert.

MASTER var det store samtaleemnet for mange i Truthnov, men hvorfor, det er jeg ikke helt sikker på. Ikke særlig fengende, ikke særlig karismatisk, men rett og slett kjedlig… det er i alle fall min dom.

CRIPPLE BASTARDS var også et meget hypet band som jeg ikke fikk noe forhold til eller grep på.

Så kom dag 2s store overraskelse for mitt vedkommende. MALIGNANT TUMOR som var annonsert som et grindcoreband i forkant kommer på scenen og leverer Rock n Roll på god linje med de beste i genren. Komedie eller parodi eller blodig alvor, det vites ikke, men bra, det var det.

Blod og gørr fungerer på OEF, men jeg sovnet på gressplena under konserten til HAEMORRHAGE og det var det for min del av OEF dag 2.

 

Dag 3:

Dag 3 startet med band nummer tre, VILEFUCK. Damen og herrer; velkommen til thrash slik thrash skal spilles. For en fantastisk start på en dag som skulle vise seg å bli meget bra, våt men bra.

En pause i musikken for å slå ev en prat med nye og gamle venner fulgte så før ATTACK OF THE MAD AXEMAN entret scenen. En skillpadde med stridsøks, en bie og ett ekorn, en ugle samt en snegle sto for de mest gjennomførte kostymene under årets OEF. Dersom man så eller hørte forbi kostymene så var dette et riktig så bra band som leverte godt og fikk seg i alle fall en ny fan denne dagen.

VIRAL LOAD stilte for anledningen med trommis og bassist i tillegg til Shawn som stolt kunne proklamere at nå hadde han hele Unmerciful på sin side. Bra er det på skive, og bra er det live. Om det gjør noen forskjell i det hele tatt at Shawn stilte med et band vites ikke helt, da han tar så mye plass på scenen allikevel at det er han fokuset ligger på.

Etter VIRAL LOAD tok man atter turen til fludium og prat. Det var mange band som sikkert hadde fortjent oppmerksomhet, men dessverre så må man prioritere når det er så mange band å velge mellom, så her var det en del band som ikke fikk mine øyne rettet mot seg.

OEF_2010_5.jpg

AVULSED var det neste bandet som ble bivånet, og koseligere enn dette kan det vel knapt nok bli. Dave Rotten dedikerte hele konserten til AVULSED til undertegnede og gjentok dette flere ganger til min store gledeJ At AVULSED er veteraner innen dødmetall det hersker det ingen tvil om. At de vet hva de gjør på en scene er det vel heller ingen tvil om. Så da måtte det jo bare bli bra da.

Så tok regnet overhånd. Det pøste ned i bøtter og spann. Noe som gjorde at det ble bedre å holde seg under tak backstage enn å stå foran scenen. En del av de siste bandene ble sett fra baksiden i stede. MISERY INDEX, D.R.I., INCANTATION, CATHETER og AMPUTATED ble sett fra bak trommene, med ei øl i hånda og rockefoten på plass. Alle leverte varene. Alle virket godt fornøyd etterpå, og jeg var klar for sovepose og avslutning av festivalen.

OEF er definitivt en av de hyggeligste og mest stemningsfylte festivalene jeg har opplevd. Jeg skal i det lengste forsøke å finne veien tilbake dit neste år, og anbefaler alle å gjøre det samme.

http://www.obsceneextreme.cz/