MANIFEST – Trondheim – Blæst

MANIFEST – Trondheim – Blæst

Manifest har holdt det gående i 10 år nå og slipper i disse dager sin tredje fullengder. Denne er kalt "Written in Blood" og er sluppet på guttas eget selskap Violent Media. Den distribueres av Indie Distribution og sist fredag skulle skiva feires med releaseparty på Blæst i Trondheim.

Man hadde ikke hørt om noe forband før man dukket opp på Blæst, men fant raskt ut at trønderbandet Pelagic skulle innlede festen med noen låter før Manifest skulle ta over scenen.
Pelagic ja, et progmetalband med røttene trygt plantet i 70- tallet. Bestående av veldig dyktige musikere som gjør sine ting på sin egen måte uten å bry seg om hva de fleste andre gjør. Det skal de ha respekt for. Vi burde hatt flere band av denne typen i den snart standardiserte metalverdenen vi lever i. De fleste band låter mer og mer likt og man må virkelig lete i musikken til bandene for å prøve å finne et særpreg som skiller nettopp det og det bandet fra mengden. Heldigvis er Pelagic et band som virkelig skiller seg fra mengden.
Sist jeg opplevde Pelagic på en scene i Trondheim var under Wacken Metal Battle og den gang spilte de et bedre sett av låter enn det de gjorde denne kvelden. De spilte bra og de er blitt bedre teknisk som band, men låtvalgene var ikke like heldige. Men folket likte det de hørte og Pelagic gjorde oppvarmingsjobben de var satt til å gjøre, og da skal man vel egentlig ikke klage.

Og så var det Manifest. Hele "Written in Blood" kom og med låtene i kronologisk rekkefølge. Det var tidlig klart at bandet har blitt et tøffere thrash metal band nå enn tidligere, da for eksempel bandets vokalist skremte likskiten av alle som stod i nærheten av scenen. Stian har roet seg bittelitt ned og bruker mer energi på syngingen enn på å bare være bad boy. Dette tjener bandet utvilsomt på, selv om imaget til Stian fortsatt er ved like. I tillegg er riffene noe forenklet, om man kan skrive det. Dette gjør at musikken deres blir mye lettere tilgjengelig for lytterne.
Humoren satt også løst under hele konserten, både på scenen og nede på gulvet og slikt hjelper på når en festaften skal lages. God musikk, god humor og en masse frisk drikke, da blir det liv i Trondheim.

Manifest har i løpet av sine 10 første leveår anskaffet seg en solid fanbase, spesielt i hjembyen Trondheim, og det var derfor litt skuffende å se at bandet ikke klarte å trekke mer folk enn det som kom på denne slippfesten. Det var en del mennesker der, men langt fra fullt, og man kunne ønsket at flere metaltrøndere tok turen for å støtte opp om Manifest. De som var der hadde det gøy og gjorde sitt til å glede bandet. Og bandet gledet tilbake.
Det ble noe folksomt på scenen på de 2 siste låtene. Noe rotete, spør du meg, men det var da moro også.

http://www.myspace.com/pelagicband

http://www.myspace.com/manifestnorway