SHINING (Nor) – Trondheim – Blæst

SHINING (Nor) – Trondheim – Blæst

Så var Shining tilbake i bartebyen, og det er jo hyggelig. Sist de spilte i Trondheim var under årets Pstereo festival, en konsert jeg ikke bivånet desverre. Sist jeg så denne gjengen var 11.10 2008, altså omtrent nøyaktig to år siden. Og siden sist har bandet kommet med en ny plate i form av Blackjazz, en plate jeg med overlegg ikke har kjøpt da det lille jeg har hørt fra den ikke fanget min interesse. MEN, etter denne konserten er plata bestilt og jeg har funnet plass i mitt kolde hjerte å gi den en sjanse. For fy faen, dette var en konsert jeg er glad jeg ikke gikk glipp av!!!

Ikke noe oppvarmingsband, takk og pris, for Shining trenger ikke det. Fra første stund de er på scenen eier de publikum og har totalt kontroll. Det var greit med publikum på Blæst denne onsdagskvelden og de som var der var tydelig lykkelige over å få oppleve Shining. Stemningen var utrolig god og responsen bra. Og det var så utrolig tydelig at Shining trivdes på scenen, smilene satt løst og kontakten med publikum mellom låtene var preget av humor. Og det må sies at vokalist/saksofonist og gitarist/fløytist (multikunstner sa du?) Munkeby er blitt mye mer scenevant og fått en mer fremtredende rolle både som person og vokalist. Sist framstod han nesten som sjenert, men nå virket han mer komfortabel i sin rolle.

Og bandet framførte låtene sine utrolig tight og det var ingen tvil om at de er mestere  innenfor sitt område. Hovedvekten av låter de framførte er hentet fra Blackjazz og min favoritt, Grindstone. Gjennom hele konserten var det et sinnsykt driv og lyden var god og alle instrumenter kom tydelig fram for det meste av tiden (i allefall der jeg stod). Synth har blitt et viktigere element i bandets musikk og det fungerte også bra live, og jeg er litt spent på hvordan det høres ut på plate…

Shining live 2010 er en sinnsykt fet opplevelse og jeg anbefaler alle som har mulighet til å oppleve de gripe sjansen med en gang, det er nemlig frisefett!!!!!!!!!!!

Playliste (hentet fra playlista bandet hadde på scenen, skrablet ned på baksiden av Dead  Trooper sin playliste fra sist de spilte her):

– The Madness And The Damage Done
– Fisheye
– In the Kingdom of Kitch you will be a Monster
– Red Room
– Omen
– Winterreise
– Exit Sun
– Exit Suns
– Healter Skelter
– Fight Dusk with Dawn (støy)
– 21st Century Schizoid Man

Bonuslåter:

– Aleister Explains Everything
– Sltalemate Longan Runner