PAIN OF SALVATION på Oslobesøk (8/10)

PAIN OF SALVATION på Oslobesøk (8/10)

Søndag 10. oktober 2010 – Oslo/John Dee

PAIN OF SALVATION

C.C. NOK 225,- + avgift

18 år leg plikt

Det svenske metallbandet er aktuelle med prosjektet "Road Salt". "Road Salt One" ble utgitt i mai og del to kommer i oktober. Dette er deres første plate siden den kritikerroste "Scarsick" fra 2007. De beskriver seg selv som et progressivt metallband, og er svært opptatt av balansen mellom følelser og tekniske ferdigheter. De spilte for et utsolgt John DEE i 2007.

Pain of Salvation er et svensk progressiv metal-band. Gruppa ble dannet i 1984 under navnet "Reality", av vokalist, gitarist og låtskriver Daniel Gildenlöw, sammen med gitarist Daniel Magdic.

I 1990 følte de to at de daværende bandmedlemmene ikke strakk til i forhold til deres egne ideer for bandet. Den talentfulle trommeslageren Johan Langell og bassisten Gustaf Hielm (Meshuggah) ble nye medlemmer. Året etter byttet bandet navn, og Pain of Salvation så dagens lys. I 1994 forsvant Gustaf Hielm, han ble erstattet av Daniels yngre bror, Kristoffer Gildenlöw. Etter en demo-innspilling i 1996 ble keyboardist Fredrik Hermansson med, og med en endelig besetning slapp Pain of Salvation debutalbumet Entropia. Etter debutalbumet forsvant Daniel Magdic ut, og Johan Hallgren ble ny gitarist.

Bandet har holdt seg til å lage konseptalbum på hver eneste utgivelse, og tar gjerne for seg de mørkere deler av enkeltmennesket og menneskeheten som en helhet, og engasjerer seg i stor grad i politiske temaer.

Tidlig i 2006 ble det klart at Kristoffer Gildenlöw forlater bandet. Kristoffer bor for tiden i Nederland sammen med sin nederlandske kone, noe som gjorde det vanskelig å fortsette samarbeidet. Gruppa ga i 2007 ut albumet Scarsick. Etter utgivelsen begynte bandet å se seg om etter en ny bassist, og Simon Andersson fikk være med som reservebassist på turne i Januar og Februar 2007. Den 10. Mars 2007 ble Andersson offisielt det femte medlemmet i bandet.

29. April 2007 ble det annonsert fra bandets hjemmeside at trommeslager Johan Langhell forlater bandet for å bli familiefar på heltid. Langell fullførte 2007-turnèen, og på bandets siste konsert i 2007, på Motstøy-festivalen i Notodden, Norge, ble navnet på den nye trommeslageren kunngjort; franske Léo Margarit.

Sent i 2008 ble det kunngjort at Simon Andersson forlater bandet, grunnet andre prosjekter.