MALEVOLENT CREATION til Inferno 2011

MALEVOLENT CREATION til Inferno 2011

MALEVOLENT CREATION og ALCEST til INFERNO 2011
MALEVOLENT CREATION, brutal death/thrash fra USA er klare for INFERNO 2011 og slår følge med franske ALCEST, black fantasy shoegazer metal. Sammen med IMMORTAL, AURA NOIR, PENTAGRAM og SOILENT GREEN ser line-up’en for 2011 ut til å bli både hard, brutal og mørk – akkurat slik vi liker det!

INFERNO METAL FESTIVAL
har blitt en svart påsketradisjon for metalfans, band og internasjonal musikkbransje med nærmere 50 konserter i løpet av påskeuka siden starten i 2001. INFERNO tilbyr publikum eksklusive konserter i unike omgivelser med noen av verdens beste ekstrem metal – og eksperimentelle artister: fra nye undergrunnsband til etablerte storheter. På INFERNO møtes likesinnede black-packers fra hele verden i Oslo til fire dagers fest, black-metal sightseeing, expo, bransjekonferanser, tattoo, kunstutstillinger, filmgrøss og alt av mørk moro en kan ønske seg.
INFERNO FESTIVALEN ønsker alle velkommen til nok en svart metalpåske i Oslo fra 20.- 23.april 2011 – Fire dager og helvetes mange band!

MALEVOLENT CREATION – brutal death thrash!
Malevolent Creation er et death metal band fra Buffalo, New York som etablerte seg I den voksende lokale death metal scena i Florida 1987 hvor de landet en platekontrakt med Roadrunner Records. Debut skiva The Ten Commandments regnes for en milepæl innen death-metal undergrunnen, inspirert av tidlig Slayer. Bandet har oppgjennom årene overlevd ulykker og utskiftninger men dagens besetning er:  Brett Hoffman – vokals, Gio Geraca – gitar, Phil Fasciana – gitar, Jason Blachowicz – bass gitar and Gus Rios – trommer.

Da Malevolent Creation startet innspillngen av sitt 11.album annonserte de " Etter 20 år og nå med den mest solide besetningen på årevis, ønsker vi at den nye skiva skal ta bandet til nye høyder. Vi har sagt det før men denne skiva er den mest nådeløse, fokuserte og brutale i bandets historie! Vi har virkelig gått tilbake til røttene, ikke bare som band men også som metalfans selv. Vi har skrevet et album med låter som vi som metalfans selv ville ønske å høre." Albumet Invidious Dominion ble sluppet 24.auguat I år og gjør deg klar for en tornado av brutal og lyn-rask death thrash når bandet entrer INFERNO scena denne påsken!

ALCEST – black shoegazer metal fra fantasy land
Alcest er et musikalsk prosjekt som ble født i Bagnols-sur-Cèze, Frankrike. Det hele staret i 2000 med tre medlemmer Neige, Aegnor og Argoth som ga ut en black metal demo i 2001. Rett etter forlot Aegnor og Argoth bandet og Neige ble igjen som eneste medlem. Dermed tok musikken en helt ny retning og Alcest senere utgivelser har blitt beskrevet som black shoegazer metal.

Neige startet Alcest som et utløp for sitt ønske om å starte kald og rå black metal men fjernet seg fra denne minimalistiske stilen med oppfølgeren Tristesse Hivernale, med undertittelen Le Secret. Denne EP er en introduksjon til konseptet bak det reformerte Alcest. Debutskiva til Alcest  Souvenirs d’un autre mondeble ble utgitt av Prophecy Production i 2007 og har blitt sammenlignet med band som My Bloody Valentine men med en mye kaldere og mørkere stil. I august 2007 kom Tristesse Hivernale  utgitt som en spilt med det franske black metal bandet Angmar.

Som barn hadde Neige fantasier om å være I kontakt med en verden utenfor vår som han refererer til som "fairy land". Alcest tjener som det musikalske utløpet for disse minnene fra fantasy landet og Neige ønsker å ta publikum med til denne verdenen. Slå følge med Alcest til dette vakre, kalde, mørke landskapet langt, langt borte når bandet står på scena under INFERNO 2011!

INFERNO METAL FESTIVAL 2011
Inferno er en internasjonal ekstrem metal festival som arrangeres 20. -23.april, i Oslo. Omtrent 50 konserter avholdes på Rockefeller og John Dee med klubbscener på Blå, Elm Street, Rock In, Victoria og Revolver. Siden starten i 2001 har festivalen vært med på å styrke norsk metal som sjanger både i inn – og utland og gitt metalfolket en verdifull møteplass med konferanser, expo og fire dager med helvetes bra musikk!

BILLETTER: Billettservice/www.billettservice.no Phone: + 47 815 33 133
Festival pass   1.305,-(+avgift), Dagspass   465,-(+avgift), Klubbdag    220,-(+avgift)