SKITARG på Elm Street (9/10)

SKITARG på Elm Street (9/10)

Lørdag 9. oktober 2010 – Oslo/Elm Street

LIVE WIRE BOOKING & OVIS RECORDS Presenterer:

SKITARG

+

FORGERY

C.C. NOK 100,-

18 år leg plikt

Onkel Kånkel møter moderat svensk ekstremmetall.

Svenske Skitarg har spekket ei skive til randen med rølpete tekster og seriøs musikk. Første sangen Jag bryter nacken av din häst er faktisk nesten en liten klassiker rent musikalsk sett. Det mest iøynefallende med denne låta er muligens et ganske kult harmonisert mellomparti mot slutten som fremkaller den gode klassiske og gamle In Flames følelsen. Kanskje vil man synes det blir for likt de klassiske mønstrene til de gamle mesterne, men jeg stortrivdes. Det nevnte partiet blir etterfulgt av det ditto engasjerende og lengre sologitarparti.

Om man liker musikk som er utradisjonell av seg med sære overganger og utfrika partier er det mye å hente ut av Skitarg albumet. For eksempel er ikke Skitarg redde for å avløse tunge og thrasha partier med partier bestående av barnemusikk-aktige passasjer. Vokalisten veksler mellom normal synging, growling, hardcore føringer og hysteriske skrik.

Gitarmessig varter svenskene opp med mye snadder, men om man ikke utstår tekster om kuker som lukter i Kuk Lukts Klan, oppfordringer til å slikke hverandre i endetarmene og sperma i diverse settinger, forstår jeg dere. 80 minutter av denne musikken sammenhengende blir en smule overkill for undertegnende. Om man synes Luxus Leverpostei og Bjørn Hellfuck går over streken tekstmessig, bør man holde seg unna denne skiva.

Allikevel blir det underholdende for undertegnende når jeg drar frem tre eller fire låter frem om gangen. Svensk morsmelk må inneholde en ekstra substans som påvirker det kreative plan på en eller annen måte. For det er nemlig slik at mange av riffene er tunge, skarpe og veldig melodiøse av seg. Og ikke bare enkle riff overbeviser, men også gromme harmonier, soloer og tvillinggitarpartier dukker rett opp som det er. Videre blir det morsomt å følge med på hva som blir neste schizo øyeblikk. Noe helt ut av det blå dukker nemlig opp flere ganger i løpet av skiva. Og da snakker vi blant annet også om totalt ikke-metall relaterte partier… (kilde: heavymetal.no)

http://www.myspace.com/skitarg