FRU LUNDGREEN – Trondheim

FRU LUNDGREEN – Trondheim

En av de mest intime konsertscenen jeg vet om ligger i Trondheim. Det er en herlig liten kjeller som heter Fru Lundgreen. Her er det plass til 120 mennesker, men pga lokalets form, kan det virke som om det er fullt med 20 personer foran scenen. Du kan sitte i baren, og allikevel sitte bare noen få meter fra en moshpit mens noen av verdens kuleste band spiller på scenen. Det er intimt, varmt og rock’n’roll når det er konserter der nede, men det er også mulig å sitte der med dagens aviser og nyte byens billigste øl. Dagens eier Runar Hemminghytt forteller at stedets første konsert var i 2004, en reunionkonsert med TNT og husker ikke undertegnede helt feil, var dette en konsert som i utgangspunktet var beregnet for inviterte under ByLarm, men som endte opp med at alle som fikk plass fikk komme inn.

FruLundgreen_logo.gif

Begynner rett og slett med litt historie, fortell litt om dere som konsertplass, hvor lenge har dere drevet og hvordan startet det hele?

Fru Lundgren som bar har eksistert i ca 15 år, men det var ikke før jeg og en kompis (HanseHora) tok over lederstillingene i 2004 vi startet med konserter.

Det var da TNT spilte sin reunion konsert hos oss, vi virkelig begynte å satse. Litt morsomt at de kom akkurat hit, for på den tiden hadde vi to par64 (røde) ingen PA, ingen scene og ingen plan.

Jeg kjøpte opp plassen i 06, og da ble det gjort en del investeringer på konsertbiten. Produksjonen steg et par hakk kan man si. Scenen med full lyd/lys produksjon er på plass!

Nå tror jeg vi konkurrerer med de fleste småscener (120 pers) i Europa.

Hvor lenge har dere hatt metallkonserter?

Siden 04. Få først, så sporadisk, så hver helg et helt år, nå ofte. Polar Artist har tatt over mye av bookingen, og det er et samarbeid jeg setter stor pris på. De har band som Blood Command, 22, Monolithic, Lillasyster, Torch og Miksha ++ i stallen

Hvilket publikum sikter dere mot? Ønsker dere å skape en spesiell generell profil?

Alle som elsker musikk / alt innen for generen ROCK FOR FAEN!!! (Slagordet til Midtbyen Rockeklubb, MIRK forresten)

Hvordan er åpningstidene, og når bør man være tilstede for å få med seg konserter i ukedager og i helgene?

Vi åpner hver dag kl 2000. konsertene begynner kl 2200.

Hvilken aldersgrense opereres det med, selger dere bare drikke eller også mat?

20 år, Barsnacs

Hva med kapasiteten på konsertstedet?

120 pers

Hva skal til for at et band skal få spille hos dere?

At de kan spille bedre en mutteren. Hun er tonedøv.

Og helst en demo og hele den greia der.

Sånn bortsett fra det tekniske, hvor langt går dere for å imøtekomme ønskene på bandets rider?

Den kan de stikke opp i rævva! Men vi fikser selvfølgelig litt øl og mat om det må til. Og overnatting. Andre ting må bes om jævla pent.

Hva er det merkeligste dere har blitt forespurt og/eller opplevd hos band som har spilt hos dere?

Har sett en del fjottete ridere, men det meste er vel humoristisk ment. Har blitt bedt om å fikse klyster og spissfindige pornoblader. Eller hva med svenskene, uten rider, som dukket opp med et ekstra band i kofferten. Disse skulle tilfeldigvis ha økologisk veganmat og generelt behandles som noen vevre små strå. Strå uten selvinnsikt eller humor, må vite. Men slik er vel de fleste planter… I den andre enden har vi band som Miksha, som stilte med gitarist med knekt fot. Storforlangende krevde de å få bruke både en barkrakk og en fotskammel. Typiske stjernenykker!

Hvis du kunne satt opp en drømmekveld hos dere, hvem skulle stått på scenen og hva ville du kalt arrangementet?

De fleste kvelder på Lundis er vel drømmekvelder!? Det er flere band som har levert sine aller beste konserter her hos oss, og slik håper vi at det også blir i fremtiden. Det er nesten bestandig feststemning på Lundgreen. Både band og tilskuere har det skikkelig artig. Det er det som er rock’n roll!

Men skal vi virkelig drømme oss litt bort hadde det vært fint å hatt en konsert med Kyuss, Tool eller Vikingarna.

Hvordan kan man holde seg oppdatert på konsertene dere stiller i stand? Hvilke kanaler bruker dere til å promotere?

Plakater, Facebook og hjemmeside. (den er forresten krasja nå, men kommer plutselig tilbake) Kommer stort sett i Adresseavisa og Byavisa. Og av og til i kulturdelen av VG (eller var det Dagbladet??)

En kritisk ting for folk som ikke er kjent med stedet; hvordan finner man fram til dere, og hvor kan man forhåndskjøpe billetter?

FRU LUNDGREEN, KJØPMANNSGATA 50, 7030 TRONDHEIM, NORWAY. 

WWWdåttFRULUNDGREENdåttÆNNO

WWWdåttMIRKdåttÆNNO

Ingen forhåndssalg. MØT OPP I TIDE.

Og til slutt, for de som er interessert i slikt, teknisk rider; hva kan dere stille med av backline/sceneutstyr?

Vi har som sagt full lyd/lys/røyk produksjon. I tillegg har vi FULL backline. Ikke no dritt.

Hva med backstagefasiliteter?

Koselig Backstage. Ingen dass. Må bruke de i lokalet. (no smoking for guds skyld. Da kommer brannvesenet i full røykdykkeruniform og sparker inn døra. Det har faktisk hendt! Og ja, utgiftene for utrykking trekker vi rett av hyren!)

 

Fru Lundgreen Bilde.jpg