Svartedauen kommer tilbake til Bergen (1/10)

Svartedauen kommer tilbake til Bergen (1/10)

Fredag 1. oktober 2010 – Bergen/Hulen

1349

+

BYFROST

C.C. NOK 180,-

18 år leg plikt

1349

Bandet 1349 har tatt navnet sitt etter det året Svartedauden kom til Norge, noe som i grunn sier en del om hvilken stemning bandet ønsker å formidle. Det disse guttene spiller er mørkt og hardt! Bandet kommer fra en forstad til Oslo og ble dannet i 1997. Blant medlemmene i bandet finner vi flere anerkjente musikere, deriblant  flere tidligere medemmer av bandet Alvheim, og trommeslageren Frost er kjent fra det velkjente metalbandet Satyricon.

Bandet er meget respektert i metall- miljøet, og har blant annet blitt sammenliknet med, og paralleller har blitt trukket til band som Enslaved, Emperor, Immortal og Mayhem for å nevne noen.  Det har også blitt trukket frem at bandet har fått en litt mer kommersiell black metall- stil a la Dimmu Borgir og Cradle of Filth. I 2010 ga de ut albumet Demonoir, som har blitt beskrevet som deres mørkeste og mest brutale album hittil.

    * 1349 på Myspace

Byfrost

Pyro kåret bandet til å være et av landets mest lovende for noen år siden, og mener Byfrost er bandet for ”alle med hjerte for blandingen metal og black metal”. Bandet som startet opp for to år siden i Bergen omtaler seg selv som ”et friskt pust i bergensk metall” og kan blant annet sammenlignes med Immortal.

    * Byfrost på Myspace

Billetter kan kjøpes på Apollon i Bergen, Billettservice eller i døra på Hulen*

*Gjelder dersom konserten ikke er utsolgt på forhånd.