GOAT THE HEAD – Oslo – Garage

GOAT THE HEAD – Oslo – Garage

Dead Trooper er ute med ny ep "The Sickening" etter sin andre fullengder "Cynisist" som blant annet fikk terningkast 6 i et stort norsk metalblad. For dem som ikke er kjent med bandet går det i en blanding av døds, kjapp thrash, endel progressive partier og en anelse doom. Selv om lyden er relativ kommer øset og tyngden tydelig frem når bandet setter igang, og vokalist Morten Müller brøler uten skånsel på alle fremmøtte, backet opp av gitarist Birger Larsen og bassist Tor Stavenes. Vi får låter fra bandets tidligere utgivelser og to låter fra den nye ep’en "The Sickening" i form av låtene "Inner Riot" og  "Sickening Serenity", og det er uten tvil de nyeste låtene som trøkker best. Lyden er blitt noe bedre og det buldrer, smeller og treskes så man skulle tro det var en jotun som hadde tatt veien fatt om hovedstaden på veg mot Dovre i de sene nattetimer. Kveldens innertier er uten tvil den nye "Inner Riot", en særdeles tung låt med et vanvittig catchy refreng! Får litt 70’talls følelsen! Mot slutten av settet får bassist Tor Stavenes problemer med bassen og blir borte de siste låtene, men resten av bandet avslutter konserten på egenhånd uten nevneverdige nykker og med et alltid tilstedeværende smil om truten. Alt i alt en kul gig fra et band som stadig imponerer og oppgraderer sin egenartede form for thrashmetal. Ugh!

Goat the Head er kveldens headliner og er ett av få band som har sin egen subgenre: "Contemporary Primal Caveman Death Metal"! Bandet fra trøndelag har tre utgivelser under beltet (les:skinnet), Neander Tales ep( 06), Simian Supremacy (07) og den ferske Doppelgangers, og det er i orange romdrakter vi får bandet ikledt denne kvelden, i tråd med tema på siste utgivelse. Lyden er blitt forbedret i salen og folk har forlatt sine huler og bålsteder til fordel for Garage, men selv om det er langt fra halvfullt har det ingen effekt på bandets leveranse av ferskt nedlagt bytte! Om så det er romferd som er tema for scenisk fremtoning, betyr ikke det at hulemannen er langt unna, og vokalist Storeulv er ikke snar om å vrenge av seg sin kosmiske habitt! Det bringer frem en bizarr følelse av menneskets utvikling på det teknolgiske område, en gjeng romfarere på instrumenter og en forhistorisk broder som egentlig bare gjør det våre forhistoriske røtter sikkert gjorde ofte :står og brøler. Om så teknologien har blitt drevet fremover, kan man vel spørre seg om våre behov har forandret seg nevneverdig siden før den gang da. Selv om bandet har en veldig bra imagepakke gående, og det skal det ikke levnes noen tvil om, de fleste norske band i undergunnen kan gå dette bandet i sømmene og få en sneakpeak på hvordan forvalte sin hobby best mulig, får jeg følelsen av at låtene blir noe like. Det er ingen tvil om at det er drevne musikere, så er det vel mangelen på det cathy, det som sitter i hodet når man går derifra jeg etterlyser. Den låta som sitter best igjen mener jeg het "Salt".

Kveldens mest minneverdige låt: "Inner Riot" Dead Trooper.

http://www.myspace.com/deadtroopermetal
http://www.myspace.com/goatthehead