GOAT THE HEAD – Trondheim – Blæst

GOAT THE HEAD – Trondheim – Blæst

Neandertalermetalbandet Goat the Head har inntatt haugevis med kunnskap i løpet av de siste 36 månedene og er blitt astronautmetalbandet Goat the Head. Hvem skulle tro at evolusjonens mestre skulle ta 7 milsteg av denne typen? Ikke jeg. Jeg likte den primale varianten av death metal gutta fra Trondheim ga oss da debutskiva "Simian Supremacy" ble sluppet med enormt mye brask og bram for ca 3 år siden og etter å ha hørt ca halvparten av de nye låtene kun en gang, var jeg litt spent på om Goat the Head ville klare å følge opp. Men før universets nye astronauter skulle innta scenen, skulle vi få 2 oppvarmingsband i Dead Trooper fra Oslo og Diverse Artister fra Trøndelagen.

Jeg trodde på forhånd at det kun var 2 band, men bare minutter før Diverse Artister gikk på scenen, ble jeg gjort oppmerksom på at det var et tredje band som skulle begynne moroa. Dette var et rølpepunkband som, hvis jeg skjønte det riktig, spilte coverlåter i det store og hele. Det er mulig de spilte en eller to selvkomponerte låter, men noen garanti for at dette skjedde, har jeg ikke. Det jeg derimot er sikker på er at gutta, som etter hvert ble ganske så lettkledde, spilte låter av The Exploited, Ramones, Wannskrækk, Kjøtt og en haug andre kjente punklåter. Noen var mer ugjenkjennelige enn andre, mye på grunn av svært enkel rølpete spillestil fra bandet. Dette var mer moro enn noe annet, for bra var det ikke. Tillater meg å påstå at om bandet hadde tatt en øving til, så hadde de nok blitt bedre samspilte.

DeadTrooper_Trondheim_2010.jpgDead Trooper var Special Guests på de to releasekonsertene til Goat the Head og fikk ganske enkelt en del nye fans etter sin opptreden i Trondheim denne kvelden. De imponerte stort med meget variert og god death metal. Man visste aldri hva som kom, om det var clean vokal, growl fra alle 3, kjappe parti, rolige parti, heftige groovepartier eller litt småprogressive og mer tekniske partier. Og uansett hva som skjedde, ble det servert på absolutt beste måte. Bandets vokalist Morten Müller utøver en sjarm som smitter over på publikum og det er rett og slett ikke ofte et band får såpass respons i Trondheim for tiden. Trondheimspublikumet, og da spesielt metalpublikumet her i byen, har rykte på seg for å være ekstremt vanskelige å få liv i, men under konserten med Dead Trooper var det mange som lot seg rive med av den velspilte og særdeles gode death metallen til Dead Trooper og det hele ble riktig så trivelig å være en del av. Jo da, Dead Trooper imponerte og de var best denne kvelden på Blæst. De avsluttet settet med et noe overraskende valg av ekstralåt i "Det går Likar No" av DDE, noe som virkelig slo an blant publikum.
http://www.myspace.com/deadtroopermetal

GtH_Trondheim_10.jpgSå tok det noen ekstra minutter før Grynt, Neander og Hæ? dukket opp på scenen. De kjørte på med en intro som sakte bygget seg opp før det de fleste trodde var Per Ulv inntok scenen og begynte å growle. Vel, det tok et lite minutt før den riktige Ulven kom løpende og brølte i vei. Liksomulven fortsatte ut førstelåta og dermed fikk vi Goat the Head med duett, noe vi slettes ikke hadde forventet oss. Og slik fortsatte konserten. Mange overraskelser, enormt mye humor og knokkelhauger med smil. De spilte alle låtene fra "Doppelgangers" og leverte som vanlig et heftig show på scenen. Jeg er litt i tvil om låtene er sterke nok til at skiva får noe særlig lang levetid og jeg er litt tvilsom til at låtene er interessante nok til at skiva vil selge noe særlig. I lengden blir låtene på en måte kjedelige, men med imaget til Goat the Head friskes de opp en god del. Jeg er ikke i tvil om at gutta i bandet er dyktige musikere, veldig dyktige faktisk og at de er blant de beste på image, men jeg vet ikke om det hjelper så mye når låtene ikke helt holder mål. Live er de uansett dritartige å se på, og de rocker noe jævlig på scenekanten. Sånn sett var releasekonserten knallbra. Publikum var også med i store deler av konserten, noe som også førte til at festen ble bra.
http://www.myspace.com/goatthehead