MISFITS – Trondheim – Byscenen

MISFITS – Trondheim – Byscenen

Jeg må ærlig innrømme at jeg aldri har hatt det helt store forholdet til Misfits, men som de fleste andre som er over gjennomsnittet interessert i rask og hard musikk hadde jeg da hørt min andel av dette legendariske horror punk-bandet. Det jeg derimot ikke var forberedt på var oppvarmingsbandene, men en lærer så lenge en lever, og fra nå av vet jeg at "headliner går på 2200", betyr at det første av to oppvarmingsband spiller 2130, mens headlineren først dukker opp nærmere 2300…

Først av oppvarmingsbandene var Sir Reg, et svensk band med irsk vokalist som spiller musikk litt i samme gate som Dropkick Murphys. Opprocket og punkete irsk folkemusikk er alltid oppsig, og dette var intet unntak. Godt med gode oppvarmingsband fra tid til annen, til tross for at stemningen og oppmøtet foreløpig var relativt glissent.

Så kom oppvarmingsband nummer to… Visuelt sett en kombinasjon av Murderdolls og Mortiis. Hva musikken angår? Jeg lærte en gang i tiden at hvis jeg ikke hadde noe positivt å si så skulle jeg ikke si noe som helst…

Så kom Misfits på, og stemningen steg. Ryktene sa at de skulle spille 45 låter på 65 minutter, og selv om jeg ikke er helt sikker på at de rakk det gikk det unna, og publikum var med fra første låt. Savnet et par låter, men ingen kan si noe på den energiske fremføringen fra bandet som tross alt har holdt det gående i drøyt 30 år.

Hva Byscenen som konsertlokale angår har jeg ikke mye å sette fingeren på. Bra lyd, bra lokale og gode fasiliteter. Savnet muligheten til å betale med kort i merchstanden, samt en bemannet garderobe, men det er småting.