NAPALM DEATH – Perth, Australia – Amplifier Bar

NAPALM DEATH – Perth, Australia – Amplifier Bar

Etter en snau måned uten konserter var det endelig tid igjen for litt harbarka metal som eneste hensikt i livet er å ødelegge flest mulige trommehinner, i hovedfokus på det som skulle bli en fantastisk kveld med metal fant vi legendariske Napalm Death men før britene skulle rive Amplifier scena i filler var det de indonesiske death metal gutta i Death Vomit sin tur.

Ja, du leste riktig, de har faktisk metal i Indonesia og vist pokker kan de spille metal. Death Vomit gikk på scena og salen sto litt spørrende igjen når de tre gutta begynte å spille ekte, hardbarka metal som selv gudfedrene til death metal ville vært stolte over. Det gikk fort, det var teknisk og enkelt og greit det var brutalt! Publikum trengte ikke å bli bedt to ganger, sjeldent har jeg sett en så stor glede over å se et supportband og gutta i Death Vomit var strålende fornøyd med å være i Australia og de takka selvfølgelig Napalm Death for muligheten til å være support for dem. Publikum fikk også høre at detta var bandets første turne i Australia. Jeg ble gledelig overraska over Death Vomit denna kvelden og neste gang de står på en scene nær meg skal jeg nok ikke nøle med å ta turen for å se dem igjen.

Neste "support" band ut var Amerikanske Dying Fetus, et band som helt ærlig kunne headlina på egenhånd og derfor blir det ikke helt riktig å kalle det et supportband men spille skulle de uansett. De starta festen med "Praise The Lord (Opium of the Masses)" og fortsatte med "Your Treachery Will Die With You" fra sin nyeste skive "Descend Into Depravity" (2009). Publikum var tidlig med på festen som Dying Fetus bød opp til, bandet forlanga circle pits og publikum leverte de med den ene circle piten etter den andre. Dying Fetus leverte en knallgod konsert som var en perfekt oppvarming til det som skulle følge, men før de forlot lokalet for denne gangen avslutta de med sangene "Pissing In The Mainstream" og "Kill Your Mother, Rape Your Dog".

Kveldens store attraksjon var nå i anmarsj, Napalm Death gikk på scenen med den største selvfølge og i løpet av kort tid var hele Amplifer og de snaue 300 menneskene som hadde funnet veien denne kalde onsdags kvelden i fyr og flammer, de headbanga, mosha og stagediva i hytt og pine, selv om det skal sies at kanskje bare 10 % var veldig ivrige så var de fleste i en eller annen form for bevegelse når Napalm Death var ferdig med åpningssangen "Strong-Arm". Det kan mildt sies at Napalm Death har en del sanger å velge mellom og totalt fikk vi høre 21 sanger denne kvelden, sanger med litt forskjellig lengde men noe alle stort sett hadde i felles: de var grindcore og metal som bare det! Min personlige favoritt, "Identity Crisis" fikk dessverre ikke sin velfortjene gjennomgang denne kvelden med andre sanger som gjorde godt å høre var "When All Is Said and Done", "Silence Is Deafening" og Dead Kennedy’s coveret "Nazi Punks Fuck Off". De avslutta konserten med dobbeltnummeret "Time Waits For No Slave" og "Siege of Power". Napalm Death leverte en veldig sterk konsert som virkelig ga en grunn til hvorfor jeg var sår i naken etter konserten og jeg var litt svimmel selv dagen etter konserten! Neste gang jeg får muligheten til å se Napalm Death vil jeg helt klart hoppe på muligheten.

Alt i alt var det en knall god kveld med mye herlig metal i flere sjangere. Tre band leverte knall gode konserter denne kvelden, tre band som jeg sterkt anbefaler til enhver som er på jakt etter en god live opplevelse!