GALLOWS på Garage Oslo (21/8)

GALLOWS på Garage Oslo (21/8)

Lørdag 21. august 2010 – Oslo/Garage

GALLOWS

+

SOCIAL SUICIDE

C.C. NOK 280,-

18 år leg plikt

GALLOWS (UK)

Engelske Frank Carter og hans mannskap i Gallows dukket brått opp i 2005, og slapp den aggressive debuten "Orchestra of Wolves" på Deep End Records i 2006. Punkrock hybriden fanget raskt oppmerksomheten til Brett Gurewitz fra Bad Religion som sørget for at Gallows ble lansert på kjente Epitaph Records i USA. Han omtalte Orchestra of Wolves" som en av sine favorittskiver i 2007 og utgivelsen som det beste hardcorealbumet siden Refused slapp sagnomsuste "The Shape of Punk to Come."

Bandet trodde de vant Jackpot med en signatur på Warner – for en stakket stund. Snart ble det klart at karene bak skrivebordet forventet et oppgulp av et nytt Green Day, My Chemical Romance eller i verste fall slækk pop-punk for kids. Gallows inngår ingen musikalske kompromisser og har sitt eget selvsnekrede låtverksted. De tok en neve dollar og stakk kloden rundt på tur.

"Gallows have gone further than any British hardcore band ever has. Spiritual forefathers such as Black Flag, Crass and Concrete Sox might have rightly railed against the establishment, but major-record deals were never an option for them."

Guardian.co.uk

 

gallowsinni2.jpg

 

Hardcoealbumet ble med steingod grunn hypet både i Alternative Press, The Rolling Stone og Kerrang! Blant annet for sceneopptredner så hemningsløse at hardbarkede musikkjournalister ble forvandlet til småredde kjerringer med gapende munn. 

I fjor kom Gallows med det største skytset så langt i karrieren – "Grey Britain", og fanbasen har vokst seg enorm på rekordtid.

"Grey Britain er rett og slett bare en helvetes bra skiva, med knallbra rockepunk hele veien. Sett på "Leeches", smell halvliteren i bordet, slå til nærmeste person og syng med. Her er det pur kvalitet hele veien, som får til den mest innslutta person til å tappe lett med rockefoten. Ikke minst en vanvittig avslutning gjennom "Crucifucks"! Masse fete gitarriff, killer refreng og tight produksjon. Dette er en moderne klassiker!"

– Musikknyheter.no 9/10

Gallows er sterkt inspirert av JR.Ewings tidlige skiver og har et sterkt kjærlighetsforhold til deres musikk. Britene har uttalt at å være support for Jr.Ewing i London var en større opplevelse enn den nylige oppvarmingsjobben for Rage Against The Machine!

http://www.nrk.no/lydverket/starstrucked-av-jr-ewing/

Lydverket ga Gallows et brennende terningkast 6 på årets Hove Festival;

"Metal-skolerte musikere, grim punk-klo og et deilig rock’n’roll-driv utgjør en helvetes sterk livepakke. Når bandet i tillegg har en sleivkjefta og 100 prosent troverdig vokalist, er det bare å bukke i støvet som virvles opp av circle pit-dansen foran scenen."

– Håkon Moslet, Lydverket

"So, if all this extreme noise terror sounds a bit daunting, rest assured that indeed it is, extremely so. It’s as daunting as blow-drying your face in the evil ghost-gas that Indiana Jones unleashes from The Lost Ark. It’s as daunting as swine flu gnawing through your grandma’s heart like a juicy Christmas lunch.

But hey, at least it’s got a mission – a mission to destroy… "

– Clash Music, 9/10

SJEKK HVA LYDVERKET SKREV 5. JULI:

http://www.nrk.no/lydverket/gallows-til-garage/

Konserter med Gallows kan forsåvidt minne om gatekamp og vekkelsesmøter:

socialsuicidevegardhaug.jpg

Foto: Vegard Haug

Social Suicide blir i omtalt som et av Bergens yngste og mest lovende band. De spiller en blanding av punk og tung melodiøs hardcore som bringer tankene hen til tidlig Jr Ewing.

Våren 2009 slapp Social Suicide sin debut-ep "Kansas City Shuffle". De har frekventert en rekke av landets klubbscener, samt festivaler som Fjellparkfestivalen, Sentral Festival og Lost Weekend. Gjetord fra en gig sammen med amerikanske The Chariot, skaffet dem en spillejobb på prestisjetunge Underworld i London sommeren 2009.

"I en veldig utbredt sjanger klarer de likevel å stikke seg ut. Bandet har god energi og er flinke instrumentalister".

– (BA)

"[Social Suicide] … leverte et show man skal lete lenge etter. De fikk publikum til å tenne maksimalt og tok i bruk samtlige triks i boken. Pete Townshend og Jimi Hendrix ville felt en liten tåre i ren stolthet om de hadde sett dette bandet, som nok har en stor fremtid foran seg."

–  (Bergens Tidende)

På årets by:Larm gjorde bandet stor furore, noe som ikke gikk media forbi.