SOUTHERN DISCOMFORT 2010

SOUTHERN DISCOMFORT 2010

SOUTHERN DISCOMFORT
METAL FESTIVAL 2010

Kristiansand

17/9 – 18/9

SOUTHERN DISCOMFORT har uten tvil et av de kuleste navnene blant all verdens festivaler. Festivalen foregår i Kristiansand og ble første gang arrangert i 2002. Med unntak av avlysningen i 2005, har festivalen turet og gått uten alt for store økonomiske sår i disse 9 årene. Edruelig booking og en rekke lokale samarbeidspartnere har vært med på å gjøre dette mulig.

Festivalen går over 2 dager der det har vært mellom 12 og 16 band de senere årene. I år er det bare 10 band på plakaten der 1349 og IHSAHN er headlinere.

På Scenen og Kick er de 2 arenaene som benyttes til Southern Discomfort og det er likt løp begge dagene. Først er det 3 band på Kick inkludert headliner før kveldene avsluttes med 2 band på På Hjørnet.

Programmet ser slik ut:

Fredagen er det ASPHERIUM som åpner ballet på Kick. Bandet stammer fra Østfoldtraktene og ble etablert i 2007. Bandet spiller en form for thrash/black metal med elementer fra prog. Kort etter de begynte å øve, spilte de inn en trespors-demo. Bandet står foreløpig uten kontrakt, men forhåpentligvis blir de signet snart.
Sjekk dem ut på www.myspace.com/aspherium 
 
Bandet som går ut som nummer to, er ingen ringere en ett av vårt lokale alibi, IN VAIN. Bandet ble dannet i 2003 og spiller ekstrem metal av høy kvalitet. De kom med første utgivelse i form av en 3 spors EP i 2004. Denne fikk svært god mottagelse. Etter denne oppmuntringen entret de igjen studio og kom med deres andre EP i 2005. Det gikk ikke verre denne gang. Denne mottok også fantastiske tilbakemeldinger fra metalpresse rundt omkring. Etterhvert gikk det som det måtte gå, de landet platekontrakt med Indie Recordings (som labelens første signing. Etter debutalbumet deres "The latter rain, kom deres fullengder nummer to, "Mantra", ut i januar i år. www.myspace.com/invain
 
Sistemann ut denne fredagskvelden på Kick, er IHSAHN. Vegard Tveitans solo-prosjekt "IHSAHN" går under kallenavnet han blekjent som fra tiden med Emperor. Multitalentet har alltid hatt mange jern i ilden i form av band, men gav ut sin første rene soloplate i 2006 – The Adversary. Skiva var en etterlengtet plate for Emperor-fans som savnet Vegards unike låtskriving. Dog ikke like blackmetal orientert som Emperor, ligger IHSAHN solo veldig tett opp i stil når man ser på Vegards kjennemerke, med vekt på synth og blanding av clean og black vokal. Som planlagt triologi, kom IHSAHNs andre soloskive angL i 2008, og tidligere i år kom siste albumet i triologien, After. IHSAHN har brukt flere gjesteartister på platene sine, blandt annet har Asgeir Mickelson (Borknagar) spilt trommer på alle tre albumene, mens både Mikael Åkerfeldt (Opeth) og Kristoffer "Garm" Rygg (Ulver) har hatt gjestevokal på noen låter.
En stor mann avslutter første kvelden på Kick på årets SD!!!  www.myspace.com/ihsahnmusic
 
Så skal man spasere ned på På hjørnet. Her starter kvelden med BLACK BLOOD WORLD fra Arendal. De spiller hardcore/punk/metal. De har ikke gitt ut noen fullengder ennu, men spilte inn noen låter og trykket opp på vinyl i 2008..:-)
Sjekk ut hjemmesiden deres for å høre musikken. www.blackbloodworld.com
 
GODDAMN avslutter på På hjørnet, og er siste menn ut denne kvelden. De spiller knallhard metall med influenser fra grindcore og den svenske metalscenen. De ble dannet i 2007, og satser hardt for å nå dit de vil…langt. GODDAMN jobber for tiden med låter til sitt debutalbum, og tar en pause i sin studiotid i september for å gjeste Southern Discomfort. Noe vi ser frem til!  www.myspace.com/brutalbeer
 
Så etter en god natts søvn? er det ny dag og nye muligheter.. FAANEFJELL som er SD’s andre delvis lokale alibi åpner på Kick denne dagen. Bandet som spiller black/folk metall med mye innhold av troll(!) , kommer med debutalbumet til høsten. I rett tid til Southern Discomfort! Sjekk det ut.  www.myspace.com/faanefjell
 
Etter dette er det THE BATALLION som skal på. THE BATALLION ble etablert i Bergen i 2006, og spiller beintøff 80-talls thrash. Bandet er kjent for å ikke spare på kruttet under sine opptredener, og gir alt på scenen. Energiske show med old school feeling, store baller og kick ass innstilling!! Dette blir en rå konsert!  www.myspace.com/thebatallion666
 
I 1349 kom svartedauen til Norge, i 1997 oppstod black metal bandet 1349 i Oslo, og i 2010 kommer 1349 til Kristiansand, endelig! 1349 ble opprettet som en "motgift til likegyldig sortmetall". De begynte å lage black metal som ikke fulgte den tradisjonelle stilen, men fokuserte på å lage mer intens og brutal musikk. I 2000 spurt de Frost (Satyricon) om å gjøre trommer på deres selvtitulerte EP, og har vært en del av bandet siden. De landet platekontrakt med denne EP’n og har gitt ut fem skiver siden dengang. 1349 har turnert jevnlig, blant annet med Celtic Frost og Gorgoroth. Siste fullengder – Demonoir kom i april i år. Forvent en heftig avslutning på Kick lørdag!  www.myspace.com/1349official
 
Etter endt konsertkveld på Kick, tar man igjen turen ned på På hjørnet. DUNDERBEIST skal vise hva de kan. De kommer fra Hedmarkstraktene og musikken betegnes rett og slett som heavymetal med ekkoer fra band som Metallica og Soundgarden. De har tre utgivelser bak seg, siste nå i år, og utgis på Bonnier Amigo. Dunderbeist har tidligere opptrådt på mange festivaler, blandt andre Fjellparken og Øyafestivalen. de er mange på scenen og er artige å se på. www.myspace.com/dunderbeist
 
MANIFEST fra Trondheim skal få avslutte hele festivalen. De har gitt oss konsert tidligere og vi ønsker dem velkommen tilbake i år. MANIFEST kom med sin tredje fullengder på nyåret. Bandet som i følge tyske Metal Hammer er "a deadly coctail of death and thrash metal, melody and anger", har tidligere spilt på festivaler som Hole in the sky, Inferno, Wacken open air og Metal rock fest. Vi ser frem til en verdig avslutning av festivalen vår i år. www.manifestmetal.com
www.myspace.com/manifestnorway

1349_1.jpg

PROGRAM

 

Fredag 17. september:

IHSAHN
IN VAIN
ASPHERIUM
GODDAMN
BLACK BLOOD WORLD

Lørdag 18. september:

1349
THE BATALLION
FAANEFJELL
MANIFEST
DUNDERBEIST