BAD RELIGION – Oslo – Rockefeller

BAD RELIGION – Oslo – Rockefeller

Det er et stappfullt Rockefeller som tar av mens jeg forsøker å bane meg vei frem til scenen denne torsdagskvelden. Bad Religion starter opp med en liten fanfare i ære av sitt eget 30-års jubileum, før det virkelig braker løs med "Do What You Want" og "Sinister Rouge". Bandet virker å være på denne kvelden, der de med godt humør og energi pumper ut den ene pop-punk hiten etter den andre. Lyden kunne kanskje vært bedre, men med ett band som Bad Religion spiller det ikke så stor rolle. Musikken er ikke detaljrik nok til at det lille grumset som er lydmessig tar vekk noe av verken sjarmen i låtene eller stemningen i lokalet.

Publikum tar som nevnt av fra første tone, og dette vedvarer gjennom hele settet. Et sett som er blottet for dødpunkter.  Bandets klassikere kom som perler på en snor. "Recipe for Hate", "Generator", "Punk Rock Song", "21th Century (Digital Boy)" og "American Jesus" var alle på plass, og publikum trådte til med allsang på de fleste låter. Denne kvelden, som på NoFX konserten for en snau måned siden, merket jeg meg at metallfolket virkelig har noe å lære av punkpublikumet. Her var det en stemning jeg ikke har sett maken til på metallkonserter på mange år. Med høy partyfaktor, knallstemning og Bad Religion på scenen med ett knippe av sine største hits, tror jeg neppe det var en sjel som gikk hjem uten å være fornøyd denne kvelden.

http://www.myspace.com/badreligion