PUMA – Moldejazz 2010 – Forum, Molde

PUMA – Moldejazz 2010 – Forum, Molde

Puma har tidligere i år gitt ut en av årets desidert beste støy album, «Half Nelson Courtship», og med denne skiva viser de at de virkelig er i verdensklasse når det gjelder impro/prog/jazz/støy (eller hva i alle dager man skal kalle Puma). Og de skuffet overhode ikke på scenen heller!

Puma består av velkjente, og ikke minst ekstremt dyktige, musikere; Stian Westerhus (Monolithic) på gitar, Øystein Moen (Jaga Jazzist) på keyboards og Gard Nilssen (Bushman’s Revenge) på trommer. Konserten startet lavmælt med åpningssporene i fra nevnte «Half Nelson Courtship», og man blir dratt inn i en transe av de tre på scenen som bare er opplyst av en diger strobe i bakgrunnen.  Det hele er nesten euforisk, men og så dystert. Men plutselig så tar de tre på scenen og slår om takten helt og slår deg i trynet med både en vegg av støy og ett dusins strober som våkner til livet og om hverandre klasker til deg fra enhver side. Og man skjønner nå virkelig hvorfor Stian Westerhus deklarerte via sin twitter før konserten, at man burde ta med seg solbriller, for dette ble virkelig intens! Til tider nesten for mye.

Og slik fortsetter egentlig konserten, det går i fra de lange mer dronete partiene, til det ekstremt støyende og eksperimentelle for så å dra det hele ned igjen. Den drøye timen bandet står på scenen blir over så alt for fort, og etter at kattedyret på scenen har tygget deg tilstrekkelig og spytter deg ut igjen så blir man helt skjelven nødt til å forlate salen og la inntrykkene konserten ga begynner å synke. Fy!! Dette var intens og herlig!