TONY CAREY i Oslo (19/7)

TONY CAREY i Oslo (19/7)

Mandag 19. juli 2010

Oslo / Gamla

TONEY CAREY

&

ANDERS NORMAN

C.C. NOK 200,-

20 års leg plikt

TONY CAREY (US) – (Originalmedlem fra legendariske Rainbow)
& ANDERS NORMAN (Swe) spiller på Gamla!

 

tony_carey_test

 

I 1975 ble TC (Tony Carey) headhuntet som keyboardist til Ritchie Blackmoores legendariske Rainbow og ble dermed som yngstemann en del av original line-up´en sammen med Dio, Cozy Powell og Jimmy Rain, som han gjorde 2 verdensturneér sammen med. Han var og med den klassiske live dobbel-plata "Rainbow On Stage". I 1976 ble den nå kult-forklarte LP´en "Rainbow Rising" sluppet og Tony fikk æren av å åpne kalaset med en 2 minutters intro på låta "Tarot Woman".

Ytterligere turneér fulgte i 1977 samt innspillingen av gjennombruddsplata "Long Live Rock´n´Roll", men samarbeidet mellom han og Blackmoore var ikke helt friksjonsfritt pga Blackmoores nykker og humørsyke. Etter en del uenigheter forlot Tony i 1978 Rainbow for andre gang og slo seg ned i Tyskland hvor han både jobbet i et innspillingsstudio og spillte inn en stadig voksende låtkatalog av eget materialet.

Tony-Carey1-w (Foto Kjell Görlitz)

 

Tony-Carey2-w (Foto Sigbjørn Fjellheim)

I 1982 fikk han platekontrakt i USA og Canada med debutskiva "I won´t be home tonight" og fikk med god hjelp av nystartede MTV, 2 mindre hits med tittelåta og "West Coast Summer Nights". Paralelt med sine soloting på MCA hadde han i 1983 og platekontrakt med Geffen Records for sitt andre band The Planet P Project. Med disse fikk han sin største hit i låta "Why Me", som i flere versjoner fikk god rundgang på både MTV og diskoteker. I 1984 kom oppfølgeren "Some Tough City" med singlene "A Fine Fine Day" som nådde 22. plass og "The First Days of Summer" som nådde 33. plass på Billboard i USA. "A Fine Fine Day" er blitt Tonys signatur-låt som alle krever å få høre på hans konserter.

 

 

Tony-Carey3-w (Foto Sigbjørn Fjellheim)

Med påfølgende massiv turnering gikk vår man etter hvert lei av være "kjendis" og satset mer på en karriere som låtskriver og produsent for andre. Joe Cocker, Jennifer Rush, Pat Travers og John Mayall var noen av de som spillte inn hans låter. En skive til måtte ifølge kontrakten alikevel ut på MCA og i 1985 kom "Blue Highway" som regnes som et hans mesterverk. Tross skandaløst lite markedsføring solgte skiva ganske godt. Ut av rampelyset gikk han deretter å gjorde turneér og innspillinger med tyske Peter Maffays band, fikk en større hit med "Überalles Du" skrevet for tyske Ina Morgan til en tysk western TV-serie, men solgte bedre selv da han også ga den ut under eget navn på engelsk med navnet "Room With A View".

Tony-Carey-&-Anders-Norman1-w (Foto Kjell Görlitz)

I 1994 var TC i Norge for å promotere skiva "Cold War Kids" og opptrådte bl.a. på TVNorges Casino, men fulgte dårlig opp med nada konserter.
Ikke før i juli 2008 spillte Tony Carey på norsk jord og dro fullt hus på John Dee. Her gjennomførte han konserten i duoformat med svenske Anders Norman.

 

Rett etter hans Norgesbesøk ble nyheten om at "Over The Rainbow" nå var dannet, en "reunion" av x-Rainbow-medlemmer, Joe Lynn Turner, Bobby Rondinelli, Greg Smith, og Tony Carey på keyboards. Gitaren skulle trakteres av Jürgen Blackmore, Ritchie’s sønn(!).
"Over The Rainbow" turnerte våren 2009 i Russland & Japan! Dessverre åpnet Europa-delen i juni 2009 på Sweden Rock Festival" i juni 2009 uten Tony Carey, som måtte forfall pga sykdom. Under hans lange rekonvalesens denne sommeren, besluttet "O.T.R." å la Tony Carey gå, da de hadde pressende spilleplaner som ikke kunne vente.

Etter Tony Carey’s opptreden på "John Dee" i 2008, har etterspørselen steget, og TC er nå norgesaktuell igjen, denne gang med fullt backingband.
www.truebeliever.de
www.myspace.com/bringmethespaceman
TONY CAREY PÅ YOUTUBE

Anders-Norman-&-Tony-Carey-w (Foto Kjell Görlitz)

Anders Norman er Tony’s faste partner på hans soloturneèr, og har etter hvert etablert seg som en artist av rank på egen hånd. Etter hans debuttplate, "It’s time", 2008, som ble produsert & inspillet i TC’s studio i tyskland, har Anders turnert ekstensivt i Sverige.
Nå foreligger hans andre plate, "Easy Street", som har gjort det bra på hjemmemarkedet i og med at foreløperen, singelen "My Little Girl", havnet på nr. 6 på download-listene hjemme i Sverige.
www.myspace.com/anormansweden