HADES ALMIGHTY – Bergen – Inside Live

HADES ALMIGHTY – Bergen – Inside Live

Hades Almighty feirer snart 20-års jubileum og skulle innlede Norges grunnlovsdag 2010 på Innside Live i Bergen etter en 2-års konsertpause. Metalfolket i Bergen stilte tallrike opp for å feire Nasjonaldagen og Hades Almighty.

Hades_1.jpg

Etter som Hades Almighty ga meg æren til å ta et intervju før konserten, var jeg ekstra spent på å se de live. Jørn og Remi lovte på forhånd at de skal spille jævlig godt og at de var i toppform. Samme kveld lot de gamle menn vente på seg en drøy times tid før de kom seg på scenen, sikkert fordi de ville gjøre det litt mer dramatisk etter 6 år spillepause i hjembyen Bergen og ventet til nok folk hadde funnet veien til Innside Live. Blant publikumet kunne man føle en elektrisk spenning og folk forventet seg en konsert med torden og lyn.

Pyntet i lakk, skinn og nettskjorte kom Hades gutta endelig i gang og gamlingene rocket Inside scenen. Etter en intro fyrte trioen løs med "Nemesis" fra Millenium Nocturne. Remi og Jørn hadde selvsagt ikke lovet for lite i intervjuet og det samme humøret gjenspeilet seg også blant tilhengerne som bestod av en god del kjente musikeransikter.

Janto på vokal og med bassen i hånden var en attraksjon i seg selv som inventar fra Inside og med en stemmevariasjon mellom klare og skrubbende toner. Jørn hadde ikke glemt hvordan han skal håndtere gitaren sin og kjæretegnet strengene med lidenskap til hvert eneste riff. Til og med hos trommis Remi var lydbildet nesten perfekt og det hørtes nesten bedre ut live enn på plate.

Hades_2.jpg

Med "Vendetta Assasination" og "The Pulse Of Decay" fra samme album fikk publikum noen sanger som var veldig kjent. Hades fortsatte med mer old school materiale og leverte godbiter som en coverlåt fra Bathory "For All Those Who Died", etterfulgt av "Alone Walkying" og "A Spirit Of An Ancient" fra 90-tallet.

Hades hadde påpekt i forkant av konserten at de hadde vært nøye da de hadde valgt ut låtene de skulle spille denne kvelden og det meste herfra og ut var hentet fra Pulse of Decay". Med "Generation Murder", "Rape", "Apocalypse" og godbiten "Submission Equals Suicide" servert fra scenen, ble publikumsreaksjonen begeistring og høylytt applaus etter endt konsert. Etter 90 minutter gikk de av scenen og det var ingen blant publikum som tydeligvis hadde mistet troen på at Hades fortsatt kunne levere. Til tross for at gutta ikke blir noe yngre med årene, forventes det fortsatt å få høre mer fra Hades Almighty.

 

Setliste:

Intro

Nemesis

Vendetta Assasination

The Pulse Of Decay

Awakening Of Kings

For All Those Who Died (Bathory)

Intro

Alone Walkyng

A Spirit Of An Ancient Past

Generation Murder, Rape

Apocalypse

Intro (216 Cataclysmic)

Submission Equals Suicide

 

http://www.hades-almighty.com/