NEGURA BUNGET – Bergen – Garage

NEGURA BUNGET – Bergen – Garage

19. mai var det en avvekslingsfull konsertkveld på Garage i Bergen med The Stone, Negura Bunget, The Way of Purity og Neochrome. I følge turneposter og andre diverse kunngjøringer var det Negura Bunget som var headlineren på "Spirit of the Land" turneen, men det stemte ikke helt i Bergen denne kvelden. Av de 4 bandene som spilte, var Negura Bunget det eneste kjente bandet for Bergenspublikumet, men det var likevel spennende å se hva de andre også ville levere.

TheWayOfPurity_Bergen_2010.jpg

Metall med varierte innslag stod på programmet denne konsertkvelden og første bandet på scenen var svenske The Way of Purity. Svenskene skilte seg veldig ut fra de andre banda med masker over ansikter og en kvinnelig vokalist. Med en musikalsk blanding som de selv kaller ukonvensjonelt doom/grindcore, trives bandet med budskapet om ren nihilisme og selve prinsippet står bak bandnavnet. Vokalisten hadde en bra variasjon i stemmen. Hun varierte fra rene vokaler til dødsmetall skriking og det passet bra sammen med resten av bandet. The Way of Purity har gitt ut debuten "Crosscore" via the Trip Records i år. Bandet hadde egentlig ingen grunn til å gjemme seg bak maskene, fordi det var utrolig lite folk i salen.

 

NeguraBunget_Bergen_2010_1.jpg

 

Neste band var Negura Bunget og her var det nesten mer folk oppe på scenen enn nede på gulvet, selv om det trakk inn noen ekstra sjeler da de begynte å spille. Skuffende var det tross alt at Negura Bunget var proklamert som headlineren og stilte opp så tidlig på kvelden, og det kan være årsaken til at det var såpass lite folk til stede. Dette rumenske folkemetalbandet spilte under fjorårets Hole in the Sky festival og hadde naturligvis mye mer folk til stede den gangen. Lydteknikeren hadde heller ikke kvelden og det ødela masse for banda. Likevel klarte Negura Bunget å oppnå et lydbilde med idylliske og mørkromantiske atmosfære ved bruk av panfløyte og xylofon.

TheStone_Bergen_2010.jpg

Tredjebandet The Stone fra Serbia fikk mest ros fra publikum denne kvelden. Serberne leverte klassisk svartmetall iført liksminke, spiker og ellers alt som hører til i den klassiske black metal sjangeren. Det var rå, beinhard black metal; dessverre ikke noe for mine ører. The Stone har holdt det gående siden 90-tallet og var tidligere kjent under navnet The Stone of Flesh. Har en rekke utgivelser på samvittigheten, derav deres siste kalt "Umro" som ble utgitt av Folter Records i 2009.

Neochrome_Bergen_2010.jpg

Siste bandet var fra Ungarn og het Neochrome. De stilte på scenen helt uten spesielle showelementer og lot musikken tale for seg, noe som var helt greit siden de leverte et bra set. Med unntak fra jenta på keyboards, som headbanget noe, var dette et meget stillestående band. De spilte mer death metal inspirerte toner og hadde kveldens beste lyd. Noen få gjenværende sjeler i salen ble dessverre ikke helt overbeviste.

 

Oppsummert kan jeg bare si det var alt utrolig lite folk der, lydkvaliteten var dårlig og jeg hadde forventet mye mer – dette var dessverre veldig nedslående.

http://www.myspace.com/thewayofpurity
http://www.myspace.com/negurabunget
http://www.myspace.com/thestonehorde
http://www.myspace.com/neochrome