NOFX – Oslo – Sentrum Scene

NOFX – Oslo – Sentrum Scene

Venerea er eneste oppvarmere denne kvelden, selv om norske Shot At Dawn også var satt opp til gig tidligere. Hva som hendte der er jeg ikke sikker på men litt skuffet var det nok mange som var. Mulig det var for hardt, ikke vet jeg..

Venerea spiller en blanding av hard melodisk punk av California typen blandet med hardcore (Melodic SoCal Hardcore sier MySpace siden deres). Bandet virker selvsikre og rutinerte, leverer et tight set kjapp punk og ser ut til å få med seg en del folk nede på gulvet.
Det er bassist og rytmegitarist som deler på vokaltjenesten, den ene litt grovere enn den andre og det gir musikken variasjon og gjør at selv om dette er ny musikk for meg glir ikke sangene inn i hverandre for mye.

Kveldens kuleste låter: "Bearer of the cross" og "Rise with the Tide".

www.Myspace.com/venereapunk

 

Så er det tid for kveldens hovedband!

NOFX med Fatwreck sjefen Fat Mike i spissen har holdt det gående siden begynnelsen av 80' tallet, har et arsenal av go'låter som har vært med å forme en hel generasjon punkrock og er ute på veien med sin nyeste skive "Coaster".

Det er aldri godt å vite hva dette bandet kan finne på av spillopper og moro når de har spotlighten på seg. Det harseleres med de fleste religioner og folkegruppers stereotyper og bandet virker å være i sitt sedvanlige gode humør selv om det til tider hagler plastkrus over publikum, på scenen og på bandet selv.

Med godlåtene "Bob", "Linoleum", "Eat The Meak" og nye knallsterke låter som "We Called It America" og "Quitter" skal det veldig mye til å ikke trives på konsert med NOFX, men bandet virker ikke helt i slaget. De roter en del, fullstendig ustemte instrumenter, spiller utight nå og da, om det er tilgjort eller ikke råder det usikkerhet rundt set listen eller impro eller om sanger lar seg gjennomføre overhodet.

Det er kanskje vanskelig å holde tempoet oppe slik man gjorde da man var i tjue åra når man er godt over førti, og med bandets legendariske konsum av drikkevarer og andre vaner på og av scenen er det vel ikke umulig dette spiller en aldri så liten rolle:-)

Hva kan man si? Få band kommer unna slike episoder uten litt tyn, men Nofx har en posisjon og en katalog å ta fra som få band får nyte av i sitt livsløp og det hele blir mottatt med stor ro og plenty med humor på scenen og i salen hersker forventning og glede. Jeg tør vedde at de fleste som gikk ut fra Sentrum Scene denne torsdagen var mer enn godt fornøyd med konserten og kanskje en og annen fant seg selv punk in drublic?

Kveldens kuleste låt: Tør jeg si "Radio"?

www.nofxofficialwebsite.com