KEEP OF KALESSIN – Bergen – Garage

KEEP OF KALESSIN – Bergen – Garage

Det var litt Grand Prix stemning på Garage 13. Mai da Keep of Kalessin stilte opp sammen med In Vain i Bergen. Dessverre gikk jeg glipp av In Vain fra Kristiansand som var support denne kvelden. Men In Vain var etter sigende skikkelig tøft og var et godt oppvarmingsband for metallkjendisene i Keep of Kalessin.

Publikumet har møtt opp i stort antall og det var varmt og trang nede på Garage. Etter den norske Grand Prix finalen har mye forandret seg for Keep of Kalessin, et band som begynte sin karriere for hele 17 år siden. Bandgrunnlegger Obsidian C (gitar, synth) fortalte litt om tiden som hadde gått etter finalen i Melodi Grand Prix. Tross all mediaoppmerksomhet og berømmelse, vil Keep of Kalessin alltid være et trofast metalband der deres ekstreme musikk vil ligge mellom svart og dødsmetall. Likevel fikk vel også en god del vanlige folk sansen for bandet og musikken deres etter at de spilte "The Dragontower" på Melodi Grand Prix. Obsidian kommenterte at de var veldig lei av å spille noen låter her og der og helst ville spille et litt annerledes program denne kvelden.

Første gang jeg så Keep of Kalessin var på Hole in the Sky i 2008 og denne gangen var det et mye koseligere show og et mye bedre lydbilde enn det var på USF Verftet i 2008. Profesjonaliteten til Trønderne har i mine øyne og ører i alle fall økt siden HITS og ettersom de nettopp har avsluttet en Europa – og USA  turnè med Gravdal og Gorgoroth, har guttene opparbeidet seg mye liveerfaring.

Gjengen spilte bl.a. noen eldre sanger fra Armada; "Crown of the Kings" og tittelsporet. Publikum var i kjempehumør likeså som bandet og fansen viste det med headbanging og høye skrik. Keep of Kalessin skulle ha realeaseparty for sin nye skive "Reptilian" to dager etter denne konserten og Bergenspublikumet fikk høre tittelsporet etterfulgt av "The Awakening" og GP-låten "Dragontower" før KOK gikk av scenen. Tilhengerne fikk ikke nok denne kvelden og ytret høylytt at de ville ha mer. Bandet gikk på igjen og leverte 2 låter til før de takket for seg og konserten var over.

http://www.keepofkalessin.no/