DEATH FEAST 2010 – Dag 2 – Hünxe, Tyskland

DEATH FEAST 2010 – Dag 2 – Hünxe, Tyskland

Dag 2 av årets Death Feast Open Air begynte med en hodepine ut av en annen verden. Vi måtte inn til byen for å bunkre litt mer før vi skulle tilbake å se KRAANIUM.

Cerebral Bore og Haemophagia gikk tapt for oss da det tok en evighet å finne både minibank og bunkringsmulighet. Det vil si, ikke for meg, for jeg sov godt i baksetet på bilen. Mens vi var ute på vift hadde naturen bestemt seg for å vise seg fra sin kraftige side ved å blåse opp til storm i Hünxe. Scenen fikk gjennomgå kraftig, og det var ikke forsvarlig å ha band på scenen. De som fikk føle dette verst til å begynne med var våre venner i KRAANIUM. De skulle på scenen14.45, men da vi kom tilbake fra handletur klokken 14.40 sto gutta og trippet lett på tå og kunne opplyse om at deres show var utsatt pga vind. Etter litt venting inne i backstageteltet kom Vidar og Ian (henholdsvis Gitar og Bass) inn og satte seg ned med hver sin øl. Vinden ville ingen ende ta, så da var det bare å slappe sv som best man kunne. Fredrik (trommer) så også ut til å ta det hele med knusende ro, mens de to fremadstormende brødre i form av Mats og Martin (gitar/vox og vox) ikke kunne finne roen helt. Det er jo også forståelig, men under omstendighetene skulle man nesten tro at selv den sterkeste straight edge praktiserende kunne knekt sammen og begynt å drikke. Ikke disse to! De holdt seg tålmodig, og det betalte da seg på ett eller annet vis.

Konsertene ble flyttet inn i partyteltet, bandene fikk 20 minutter hver i spilletid, og først ut var KRAANIUM som leverte noe helt sykt. Dette er gutter som vet hvor tingene skal sitte, og samtidig er alle fire på gulvet med og oppildner publikum som dessverre for KRAANIUM ikke kunne telle mer enn et par- tre hundre pga dårlig kapasitet i partyteltet. Gutta hadde fortjent å spille på utendørsscenen, men alt tatt i betraktning, og resten av dagen likeså, så tror jeg de skal være meget godt fornøyd med konserten sin som absolutt var en høydare!

Ingrowing, Milking the Goatmachine, Human Rejection, Amputated og Cliteater får ha meg unskyldt, men å presse meg inn i et telt som rommer 300 maks når festivalen hadde 2500 besøkende byr meg i mot. Jeg gjorde det for KRAANIUM, og det ville jeg gjort igjen, men nok fikk være nok.

SINISTER skulle få den tvilsomme æren av å være første band på utescenen etter at stormen hadde lagt seg. Det skulle bli en heller trist affære. Ikke bare måtte SINISTER korte ned settet sitt pga alle forsinkelsene, men når de i tillegg benytter mye tid på å finne lyd, samt dytte inn intro før hver låt, ja da blir de kastet av scenen etter 4 sanger, eller kanskje det var 5. Det var en skam, fordi SINISTER hadde fantastisk lyd! De er et fantastisk band, og fortjener mer enn dette. Men, verre vær en været i Værran, det opplevde vi i Hünxe.

Det som var den største skammen av alt var at Sinister måtte vike fra scenen slik at ROMPEPROP kunne få spille… " we are Imortal, King Diamond and Kiss" proklamerte de før de satte i gang med ulydene sine… o skam o skam sier jeg bare. Ikke var det bra, ikke var det moro, ikke forstår jeg hva de gjorde med instrumenter i hendene sine, og ikke var de morsomme heller. Jeg går ut fra at det måtte inn ett slikt band hver dag, men hvorfor dette skulle gå ut over flere denne kvelden det er over min fatteevne.

GRAVE spiller svensk dødmetall av ypperste klasse, mer er det ikke å si om den saken. Hvorfor de også måtte lide under dagens vind og Rompeprops begredelige opptreden er meg et under, men like fullt er jeg ikke helt sikker på om avslutningstalen til Ola som lød "this wanker won't let us play any more songs, sieg hail" var helt passende heller. Det jeg vet er at han fikk en flaske Jack som kompensasjon.

NECROPHAGIST kunne nesten likeså godt ha latt være å spille. Lydutstyret hadde muligens fått litt juling under stormen, men når jeg i etterkant har blitt fortalt av Hr Suicmez at de hadde med seg egen lydmann blir skepsisen min enda større. Takk og pris sier jeg da at de leverte 100 % og hadde fantastisk lyd helgen etterpå i Frankrike under Hellfest. Uansett, NECROPHAGIST i Hünxe denne kvelden led alt for mye av dårlig lyd, så mye at det ikke var mulig å bedømme musikken eller den enkeltes prestasjoner.

THE ANSWER MY FRIEND IS BLOWING IN THE WIND, THE ANSWER IS BLOWING IN THE WIND får stå som slogan til dag 2 av Death Feast Open Air 2010