DEATH FEAST 2010 – Dag 1 – Hünxe, Tyskland

DEATH FEAST 2010 – Dag 1 – Hünxe, Tyskland

For tredje året på rad satte jeg kursen mot Hünxe i Tyskland og Death Feast Open Air.

Forskjellen fra de foregående årene var ganske enkelt den at jeg skulle få gleden av å stå på scenen selv med The Sickening, samt at vi hadde vært på en liten minitur i Tyskland og Kroatia før vi ankom Hünxe. En annen stor forskjell fra de foregående år var den at jeg skulle bo på camp i stedet for å bo på hotell.

Som sagt så gjort. Vi ankom Hünxe på kvelden onsdag 9.6.2010 etter en ufattelig lang kjøretur fra Osijek i Kroatia. Ved ankomst ble vi først fratatt 2 kasser øl fordi vi hadde kjøpt glassflasker i stedet for bokser, og det ville ikke Tyskeren ha på campen sin. Etter å ha mottatt akkreditering og div info fikk vi reist teltet så effektivt at man skulle tro at vi aldri har gjort annet enn å sette opp telt, deretter måtte vi returnere til butikken for å bunkre opp med fludium.

Da alt det viktige var på plass tok vi oss en sonderingsrunde på campen og kunne konstantere at det allerede var temmelig fullt med telt og biler og metall i skjønn forening. Noen gamle kjente var det også på campen, men når det eneste de etterspurte var om vi kunne skaffe dem backstagepass fant vi vel egentlig alle ut at det var hyggeligere i partyteltet…

Tyskere har en egen tilnærming til moshing og prising av musikk, de beveger seg i sirkel og svinger hånda opp og ned som om de svinger en øks… merkelig, og de gjør det jaggu meg også i partyteltet.

Ettersom vi skulle i ilden allerede som 2. band dag 1 valgte vi den noget lugne tilnærmingen til alkoholkonsum denne kvelden, og det resulterte i at vi var oppe i god tid før vi skulle på scenen.

DAG 1

Etter å ha konstatert at sola var vår venn fra morgenen av vandret vi rundt på området og fikk etablert vår egen lille merch plass mens vi ventet på at første band skulle innta scenen.

BENEATH fra Island fikk æren av å åpne årets DEATH FEAST presis klokken 13.15. Fjorårets Islandske representant i Wacken Metal Battle gjorde absolutt ingen dårlig figur på scenen, men pga at vi ble tilkalt til backstage området for å gjøre oss klare til å entre scenen ble det begrenset med inntrykk av dette unge bandet.

Klokken 14.00 skulle THE SICKENING entre scenen, tysk effektivitet i møte med The Sickenings egen effektivitet gjorde at vi kunne velge mellom en kjapp lydsjekk eller å starte rett på settet klokken 13.57… Vi valgte det siste, og fikk vel betale for det i form av at det tok et par låter før lyden ble helt topp ute blant publikum. OG JADA, vi kommer fra midt Norge, så hva er vel mer naturlig enn at det begynner å regne mens vi gjør oss klare på scenen?? Fuck the rain… vi kjørte oss gjennom et sett som vi selv var fornøyde med i alle fall. Publikum som hadde kommet seg opp og inn på området gav oss også en tilbakemelding som tilsa at vi ikke hadde driti på draget som det heter på penspråket. Uansett, jeg skal ikke bedømme vår egen konsert, men dersom dere vil se og høre hvordan det var, så ligger en av våre nyeste låter ute på YouTube, live fra Death Feast Open Air 2010: http://www.youtube.com/watch?v=jTbHFpCs044

Tredje band i ilden var svenske VOMITOUS, som med to vokalister samt en meget dyktig trommeslager leverte noe som de selv kategoriserte som SLAM. Jeg har ikke greid å bli helt klok på hva SLAM egentlig er, men kult låt det uansett. På grunn av et enormt svetteutbrudd under vår egen konsert ble jeg tvunget til å benytte meg av fasilitetene under Vomitous konserten, så derfor ble inntrykkene dessverre litt få.

AS YOU DROWN, også fra Sverige leverte dødmetall som nok kunne ha blitt tildelt litt bedre lyd enn det de hadde. Uansett så var dette helt pari, og ikke i det hele tatt noe for broderfolket å skjemmes over.

ABYSMAL TORMENT fra Malta måtte ha vært litt uheldig med lyd og dagsform, for dette låter bedre på skive enn hva det gjorde fra scenekanten i Hünxe. Uansett så var det et godt gjennomført show med helt klar tilhørighet til Death Feast Open Air. At gutta har dødmetall i blodet er hevet over enhver tvil. At publikum hadde begynt å trekke tilbake til teltene sine allerede under As You Drown var det dessverre ikke noe å gjøre noe med.

Våre finske venner i INFERIA måtte dessverre oppleve dagens laveste tilskuertall. Hvorfor det kan man bare gjette på, men et band som har vært i live i 20 år burde ha fått flere til å åpne øynene for dem enn hva faktum er. Med en splitter ny utgivelse i hånda som både er mer brutal og mer fengende enn den forrige skiva synes jeg INFERIA fortjener litt mer enn hva de fikk denne dagen i Tyskland. Vel blåst.

DERANGED er og blir dødmetall. De kan det, de vet hvordan det skal spilles, og de er tighte i gjennomføringa av det. Kort og enkelt forklart!

Ett av de bandene jeg hadde sett mest fram til å oppleve dette året var PROSTITUTE DISFIGUREMENT fra Nederland. Med norgesvennen Niels i front var det på tide med en tilbakevendelse for dette bandet som mange hadde ventet på.  Personlig så synes jeg at de nyeste låtene til PD bærer preg av noe av det samme som mange band i mine øyne lider under i disse tider, en trang til å legge vokalen lysere enn hva godt og brukende er, men uten at det direkte skjemmer musikken til PD, jeg skulle bare ønske at de holdt seg til den gode gamle gryntingen slik som på "rotting away…" Uansett, godt levert, og velkommen tilbake til PROSTITUTE DISFIGUREMENT

LENG TCH'E hadde ingenting på denne festivalen å gjøre!!

DEFEATED SANITY fra Tyskland ble jeg innstendig oppfordret til å bivåne, og det må jeg bare innrømme at var en korrekt oppfordring. Et band som er tight og brutalt, samtidig som det er tekniske krumspring som kan vitne om flinkistendenser i musikken. Vokalisten hadde meldt avbud, og det var vist den gamle vokalisten som stod på scenen med DEFEATED SANITY, uten at jeg kunne bemerke at han skjemte bandet i det hele tatt.

HAIL OF BULLETS spiller dødmetall, men mens de gjorde det pakket vi sammen merchstanden vår og flyttet utstyret til bilen mens vi tok en øl og ventet på dagens desiderte høydepunkt.

DYING FETUS har turnert Europa sammen med SUFFOCATION, og skulle opptre ikke mindre enn 2 ganger under årets Death Feast. Hva skal man si om Dying Fetus? Tre menn som leverer og leverer og som virkelig vet hvordan de skal sette publikum i kok gjennom å levere brutal dødmetall som får alle til å riste på hodet, nikke med skallen, eller som i Tyskernes tilfelle, gå i sirkel mens arma svinges opp og ned i huggende bevegelser. Jeg har tidligere uttalt at Dying Fetus gjør for dødmetall det Carcass i sin tid gjorde for grindcore, og det står fortsatt ved lag!!

Dag 1 på årets Death Feast Open Air rullet ut i natten mens vi satte halvliterne kontant i magen i partyteltet. Dagen ebbet ut, natten seg inn over oss, men vi nektet å krype til køys… det fikk i alle fall undertegnede føle dagen derpå…