DUMDUM BOYS – Tahiti 2010 – Kristiansund

DUMDUM BOYS – Tahiti 2010 – Kristiansund

Hva skal man si? Hva kan man si? Dum Dum Boys er og blir veteraner i norsk rock. For mange ER Dum Dum Boys norsk rock personifisert. For ALLE oppmøtte på Tahitifestivalen denne torsdagen var det allsang og dans som sto på tapetet. Det kan ikke herske noen tvil om at det må være behagelig å stå på en scene å oppleve at så godt som alle oppmøtte kan alle ordene til alle sangene du spiller.

DDB_Tahiti_10_1.JPG

Når vi er inne på sangene de spilte så så settlisten slik ut; enhjørning, mitt hjertets trell, element, plaster på såret, englefjes, krimm, snø på mars, tynn tråd, en vakker dag, takke faen, en vill en, slave, selvskudd, lunta brenner, møkkamann, metallic hvit, splitter pine, juba juba og boom boom.

Det er ikke mye å sette fingeren på i Dum Dum boys sin opptreden, ei heller i det de leverer fra scenekanten. Selv om værgudene viste seg fra sin vante side for oss på Nordmøre med regn regn og atter regn fikk Prepple all den responsen han ville ha fra publikum som sang med og danset selv om det ble riktig så vått underveis. At Nordmøringene setter pris på festivalen sin og på Dum Dum Boys vitnet en utsolgt kveld på. Det eneste man kan sette fingeren på i forhold til kvelden var logistikken i bardisken. Det er en ukultur at middelaldrende menn ikke har lært seg barkøkultur, men det er dessverre alt for mange dressmanndress kledde menn som slipper løs 2 ganger i året som dukker opp på Tahitifestivalen uten at de eier begrep om hvordan de skal te seg i en slik setting. Men men, vi vet jo om det, så da får vi vel bare leve med det.

Av mine personlige favoritter denne kvelden må nevnes MØKKAMANN, SLAVE, JUBA JUBA og BOOM BOOM. Spesielt stor pris satte jeg på Knutsen og Ludvigsens JUBA JUBA. Det er en fryd å oppleve Dum Dum Boys sin versjon av denne barndomsklassikeren.