ELÄKELÄISET – Oslo – Gamla

ELÄKELÄISET – Oslo – Gamla

Er det noen som kan lage liv på scenen, er det fulle finner med trekkspill.
Eläkeläiset (som da betyr "pensjonister") består av en gjeng halvgærne finner som er mest opptatt av å helle innpå alkohol mens de spiller. Låtene deres er hovedsaklig coverlåter av kjente hit`er, der tekstene er helt ugjenkjennelige, da de er på finsk og har ordet "humppa" i de fleste versene.
Det funker som bare det. Folk vet de kan sangene, men kommer ikke helt på hvilke låter det er pga tekstene. Finnene har det utrolig gøy på scenen, og det blir det go-stemning av. Etter hver eneste låt reiser de seg og bukker, tar av seg hattene og gliser bredt.

Jeg merker publikum koser seg voldsomt da jeg blir dytta og slått hvert tredje sekund av noen som faller overende og liknende, etter for mye alkohol og "dansing". På scenen får bandet servert det ene og det andre og blir mer og mer pussa. Brått er en av bandmedlemmene i full gang med å hoppe i stykker synth`n sin, og kaster tangentene rundt seg til publikum, som febrilsk prøver å få tak i en bit hver. Det som er igjen av synth`en blir kasta bak på scenen og en ny blir tatt fram.

Jeg gikk en tur ut da jeg fikk en øl helt over huet, og noen hadde dratt istykker veska mi, men da jeg kom inn igjen for å se resten hadde halvparten av publikum kledd av seg og sto i bar overkropp.
Finnene var høyt og lavt på scenen og det er lenge siden jeg har sett en så vill stemning både i publikum og på konsert generelt.
Det var også en del finske fans som hadde kommet hit til Oslo for å se favorittbandet sitt, for både her og der i lokalet skulle en og annen finne fortelle om hvor utrolig bra bandet var, og prøvde å fortelle hva som var "greia" med musikken deres.

Alt i alt en utrolig artig konsert, litt utenom det vanlige.
Bør absolutt sjekkes ut hvis du får muligheten.