TRONDHEIM ROCK 2010 – Dag 3 – Nidarosdomen

TRONDHEIM ROCK 2010 – Dag 3 – Nidarosdomen

Jon Lord i Domen var en meget spesiell opplevelse. Det var ikke en ledig stol å oppdrive og på scenen stod Jon Lord, strykerne og blåserne i det 19 personer store Lord Chamber Orchestra i tillegg til vekselvis Martin Axenrot og Martin Mendez fra Opeth, Steve Balsamo og Natalie Lorichs på vokal pluss 2 korister og barnekoret Children of Time. Konserten var ikke magisk hele tiden, men det var ikke langt unna. Øyeblikkene var mange i løpet av de nesten 2 ½ timene konserten varte, og de ble mottatt med glede, gråting og applaus. Det var mye vakker sang og akustikken i Domen gjør at spesielt strykere gjør seg i den store kirka. Ellers ble trommelyden merkelig der inne og skapte egentlig en litt trolsk stemning med sin tomme lyd.

1a49c2fc0c1283226161f240972bfa61.jpg

Jon Lord fortalte hva som ville komme foran hver låt og han la inn humor og små historier som lå bak låtene. Dette gjorde sitt til at alt som ble servert på en måte var kjent for lytterne før de ble spilt.

Vi fikk høre materiale fra 70 til 90-tallet i tillegg til nyere ting, og det var ikke tvil om at Mr Lord storkoste seg mest på de eldre låtene der han fikk hjelp av Opeth gutta. Han strålte bak pianoet og/eller Hammond orgelet, men det var han ikke alene om. Dette var øyeblikk som blir husket i lang lang tid og da spesielt den fantastiske versjonen av "Child in Time", der alle som var med på scenen, deltok. Tror nok kanskje at det var mange av tilhørerne også som sang inni seg under låta.

a829e6d54539b13a9d6b0a67dfa9f0ed.jpg

Programmet skulle egentlig ha sluttet med "Child in Time", men Jon Lord spilte en rolig låt dedisert til nylig avdøde Ronnie James Dio som ekstranummer, og dette ble den perfekte avslutningen på en helt fantastisk konsertopplevelse.

Takk til Jon Lord, musikerne, arrangørene og Nidarosdomens folk for at dere gjorde dette mulig, og for at jeg fikk oppleve det.