DINOSAUR JR og BUILT TO SPILL på Sentrum Scene (28/5)

DINOSAUR JR og BUILT TO SPILL på Sentrum Scene (28/5)

Fredag 28. mai 2010 – Oslo/Sentrum Scene

DINOSAUR JR

+

BUILT TO SPILL

C.C. NOK 320,- + avgift

18 år leg plikt

Velkommen til en ekstravagant kveld i lydveggens tegn; to giganter innen den alternative rocken stiller på samme scene, samme kveld i mai og inviterer deg til en dobbel konsertopplevelse vi sjelden har fått muligheten til å oppleve tidligere. Dinosaur Jr og Built To Spill på Sentrum Scene – det kan bare bli bra!

Dinosaur Jr er av mange regnet for å være en av grunnleggerne av den alternative rocken som kom på 90-tallet. Med sin særegne sound fikk trioen på sent 80-tall velfortjent kultstatus og de har vært forbilder for band som Nirvana og Soundgarden. Dinosaur Jr har rett og slett mye på samvittigheten. Det er vanskelig å forestille seg både grunge og mye av den indierocken som lages i dag uten bestefar J. Mascis droneaktige vokal og lange elegiske gitarsoloer.

Deres comeback har mildt sagt vært vellykket.  J Mascis, Lou Barlow og Murph har gjennom 2000-tallet skapt to av Dinosaur Jr:s absolutt beste plater; Beyond og Farm.  Enda mer påtakelig enn at selve låtskrivingen fungerer, er samspillet. De er et band – igjen, på alvor – og absolutt ikke et slags comebackgimmick.

Den gamle indiehelten Doug Martsch og hans Built To Spill er aktuelle med sitt syvende studioalbum There Is No Enemy. Idaho-bandet er seg selv likt, og takk for det – ingen mestrer skranglete jamrock bedre. Som Martsch sier: "We're all 40 years old now. We're never going to write a hit song or anything, we just know how to do what we do." Og det er helt ålreit, det, så lenge de fortsetter å levere like solide varer som med nye platen There Is No Enemy: fansen får sitt i form av velkjente lydbilder, samtidig som de middelaldrene herrene er i besittelse av en nerve som ikke røper alderen.

Sammen har Dinosaur Jr og Built To Spill influert og inspirert et par generasjoner av nye fantastiske band. Men til tross att de er så ekstremt betydningsfulle så er plagiatene få. Det har nok med ren respekt å gjøre.

www.myspace.com/builttospill

www.myspace.com/dinosaurjr