HITS Kick Off Party (The Batallion) – Bergen – Garage

HITS Kick Off Party (The Batallion) – Bergen – Garage

Kick Off Partyet til årets Hole in the Sky ble arrangert fredag 9. april med The Batallion på Garage i Bergen. På Kick-Off konserten ble det kunngjort hvem skal spille under årets festival med tøffe livetoner etterpå. Folket var i god stemning og forventingen var stor.
Etter de store band ble lagt ut med navn og presentert med en låt, var det på tide å kjøre opp med nok et bra live show fra The Batallion. Jeg trodde egentlig ikke at denne kvelden skulle bli så bra, siden jeg bare hadde hørt noen låter fra The Batallion på Myspace og det var egentlig ikke helt min greie, men jeg ble nok en gang overrasket med et veldig talentfullt liveband som kicket ass for å si det sånn.

ad20908fd85698a8709633af7552f29b.jpg

Allright! Det er vel en slags oppfordring blant mange Bergenske band for å hisse opp publikumet og det funker hver eneste gang. Som på kommando var de første rekkene fullt opp og metalfolket var parat til å følge med The Batallion i kamprop og headbangerkrig. Disse guttene kan se tilbake på en lang karriere i den norske metalscenen, selv om dette bandet bare har eksistert i 4 år. The Batallion spiller fucking bra old school thrash a la 80 tallet og det var såpass medrivende at nakken min fortsatt var vond en drøy uke senere. Jeg var helt sikkert ikke alene med nakkensmerter etterpå heller, for en god del metalheads var med og sang, herjet og headbanget med sølende ølglass under hele konserten.

Alle bandmedlemmene i The Batallion er også veldig kjente fra andre band. The Batallion har et par gode metallsoldatene i front. Stud Bronson (Tore Bratseth) på vokal og gitar måtte virkelig ikke overbevise på nytt at han behersker god gammel dags Rock `n` Roll med historie i scenen bl.a. fra Old Funeral, Bömbers og Desekrator. Colt Kane (Kai K. Lie) på bass minnet litt om en blanding av Lemmy og Lars Ulrich og det passet tøft i samspill med vokalist Tore og den andre gitaristen Lust Kilman (Ole Walaunet) (Grimfist, Deride, Deathcon). Taktholder Morden (Tormod Haraldson) viste thrash som djevelen selv siden han har en god del erfaring fra Amok, Cult of Katharsis, Helheim, Taake og Deathcon.

Konserten kan jeg ikke beskrive med andre ord enn asskicking kick-off party med drittbra metal feeling… Da kan jeg bare siterer bandet selv: " Once you've experienced them, there is no return." – tror det gjelder også for meg.

The Batallion spilte inn sitt første album i 2007 og fikk platekontrakt med Dark Essence Records. Skiva "Stronghold Of Men" med 11 tracks kom ut som CD, LP og picture disc. Konserten på Garage var et utrolig brutalt liveminne av old school metal og en kjempefin oppvarming for Hole in the Sky. Da er det bare å telle dager til august, folkens…

Hole in the Sky Line-Up:

Tirsdag: 24.08 Incoming:
Dead to This World
Valhall
Lobotomized
Byfrost
Rikets Crust
Venue : Garage

Onsdag 25.08 Invocation:
Rotting Christ
Dead Congregation
Repugnant
Grave Miasma
Urfaust
Venue : Garage

Torsdag 26.08 Evil Spells:
Suffocation
Angel Witch
Evile
Enforcer
Astrosoniq
Venue : Garage

Fredag 27.08 Black Mass:
Venom
Cathedral
Ihsahn
The Devil's Blood
Solstafir
Secrets of the Moon
Venue : USF

Lørdag 28.08 Total Death:
Surprise act TBA in June
Obituary
Watain
Triptykon
Nunslaughter
Obliteration
Venue : USF

Lørdag 28.08 HITS for KIDZ:
Secrets of the Moon
Hellish Outcast
Gravdal
Venue : Garage

 

http://www.myspace.com/thebatallion666

http://www.holeinthesky.no/