WACKEN METAL BATTLE – FINALE – Trondheim – Blæst

WACKEN METAL BATTLE – FINALE – Trondheim – Blæst

SAMORA fra Bergen var første band ut. Etter litt tekniske startproblemer, var de endelig i gang. Kanskje det var starten som gjorde at de ikke fikk det til å stemme, for det gjorde det så langt i fra. Intro på låter hørtes helt merkelig ut i forhold til starten på selve låta, trommisen virket veldig usikker og jeg følte at vokalisten kanskje hadde funnet seg feil stilart. Dette smittet over på publikum, som ikke bare var få, men de holdt seg også veldig passive i bakgrunnen. I grunnen var hele fremførelsen til bandet en lidelse, og at de har kommet seg til finalen er noe jeg ikke klarer å skjønne etter kveldens prestasjon. Folk klappet forsiktig da de var ferdige, men jeg mistenker at det var mer for at de møtte opp enn for prestasjonen. Dette var svakt!! 2/10

ASPHERIUM Var neste band ut. Fortsatt var det skuffende lite mennesker. Man merket fort at dette var hakket bedre enn første bandet. Noe plaget med vokallyden i første låten, men kom seg utover. Vokalisten var nok hakket bedre på growling enn ellers vokalmessigt, de virket mer samkjørte og trommisen var en god del mer stødig. Begynte også å bli litt mer liv i de få som hadde kommet også. Største skuffelsen her må være at jeg fikk servert kaffe i whiskeyglass!?! 4/10

FORBIDDEN FOREST slet med lydkluss (igjen!), men kom seg fort inn på riktig spor. Endelig var det et band som prøvde å skape litt liv blant publikum fra scenen, vet ikke helt om de lyktes, men kudos for at de prøvde. Selve musikken kunne minne deg om en salig blanding mellom Dimmu Borgir og Deep Purple, og vokalisten var nok en del bedre på de råe partiene enn på clean vokalen. Periodevis var de fengende og det er absolutt et potensiale der, selv om det svingte veldig mellom det elendige og det fenomenale. Merkbart bedre for hver låt og rockefoten rørte litt på seg for første gang denne kvelden. 4/10

DEAFMAZJIIN var en hyggelig overraskelse. Var tight og fengende, og jeg fikk en veldig følelse av Alice in Chains. De trivdes godt på scenen, var samspilte og nå svinget rockefoten skikkelig!! Gutta lot klærne falle etter de første låtene, noe som førte til at de kvinnelige fotografene kanskje ble litt vel ivrige på knipsinga. Men dette ble mine favoritter denne kvelden. Dette kan bli VELDIG bra! 8/10

BETABLOK fra det høye nord var neste band ut. Dette var helt klart tyngre saker enn foregående band. men de virket veldig samspilte og koste seg på scenen. Hardt, tungt og tøft! Herlig samspill mellom lead og backing vokal. Jeg fikk skikkelig troa på dette bandet, og om bare publikum hadde vært litt mer entusiastiske, kunne dette blitt en enda bedre opplevelse. Men jeg tror dette bandet vil komme til å overraske flere enn undertegnede i fremtiden. 8/10

ZENO MORPH var en blandet opplevelse. De startet med joik?!? men vokalisten viste en overraskende bra stemme når de satte i gang. Men 3 gitarister virket litt overkill spør du meg, men det funker sikkert for bandet. Bandet er kanskje ikke blant de beste, og låtene var kanskje litt for like, men var likevel litt fengende. Bare synd det var litt lite entusiasme på scenen og de kunne spart seg for joikingen. Selve fremførelsen vandret mellom himmel og helvete, men helt tortur var det ikke. 4/10

NO DAWN var siste band på scenen, og de var vel de flestes favoritt på forhånd. Nå ble det mye mer liv i publikum, men kanskje ikke rart når de var på "hjemmebane". Helt klart kveldens tyngste band, som var plaget med litt grøtete lydbilde, til tider hørtes det nesten litt kaotisk ut. Selv ikke med drahjelp fra publikum, ble dette en spesielt god opplevelse. Vokalisten sa selv etterpå at de sleit og ikke klarte å fungere optimalt, og det kunne man også høre på fremførelsen. Men man kunne likevel høre at de var dyktige musikere, for all del. De løftet seg på slutten, men likevel litt skuffende. Og ingen ble overrasket da disse stod igjen som kveldens vinnere, men jeg er ikke helt enig i at det var velfortjent. Men de ønskes lykke til på Wacken 2010. 6/10