BUCKADUZZ – Drømmen er å kunne drive med dette resten av livet

BUCKADUZZ – Drømmen er å kunne drive med dette resten av livet

Vår gitarspillende deltidsjournalist Birger Larsen fra Dead Tropper har denne gang tatt tak i et norsk band som skiller seg litt ut i mengden metalband her hjemme. Stonersjangeren er ikke for utbredt her i landet, men med band som Buckaduzz ser det lysere ut enn noensinne for sjangeren.

Buckaduzz_2.jpg

Fortell om starten av bandet, hvem er dere og hvor holder dere til?

Buckaduzz startet egentlig som et jam-prosjekt med meg (Sondre Mæland) på gitar og en kar som heter Ole på trommer. Jeg hadde lenge gått uten band, og var klar for å starte noe nytt, og det skulle være et band som kunne gi utløp for min forkjærlighet for stonersjangeren. Ole og jeg prøvde å få med flere folk, men med lite hell. Møtte til slutt Markus (Lie Andersen) når han jobba som bartender på Prammen i Sandvika, og jeg hadde fått nyss om at han var Kyuss-fan, så jeg spurte om han ville være med på bass. Ole måtte til slutt gå etter diverse grunner, så det ble meg og Markus igjen. Markus bytta til gitar, og vi jammet på tunge riff i øvingslokalet vårt hele sommeren 2008. Vi har vært innom flere trommiser og bassister siden den gang, men ting falt virkelig på plass når vi fikk med dubsteptrollet Martin Gerlyng på trommer og Sandvikas stonerguru Jo Scharning på bass. Vi er basert i Sandvika i Bærum, siden det er der vi øver og begynte å gro, men jeg bor i Oslo, Markus i Lillehammer, Jo bor ute i Asker og Martin bor i Bærum.
 
Personlig syntes jeg dere er helt i toppen i Norge innen den våte stonersjangeren, hvilke norske band dere er inspirert av (alle sjangere)?

Takk for det! Stoner er veldig i vinden om dagen, og det er noen fete band som lusker i skyggene som jeg har stor tro på. Nevner bl.a. Resonaut fra Trondheim, Barney Rouble fra Sandvika, Krakow (hvis du kan kalle det stoner) +++ Jeg kan bare snakke for meg selv når det kommer til hvem jeg er inspirert av, og hovedsakelig blir det nok Motorpsycho. Norge ruger på mye bra, og det er en del band jeg sikkert har glemt. Altaar så jeg på By:Larm, og det var blodfett. Dead Trooper må også beundres for pågangsmot og entusiasme, dere fortjener alt bra som kommer deres vei. From the top of my head her, hehe.
 
Hvordan har tilbakemeldingene vært så langt på EP-en?

Variert. En del folk mener at noe av materialet er uoriginalt, men syns allikevel det er fett, og det er et massivt komplement. Vi er klar over at musikken vår ikke er for alle, men jeg må si at jeg blir jævlig positivt overrasket over hvor mange forskjellige mennesker som digger det. Det er kult, for vi prøver ikke å sette oss fast i en spesifikk greie heller, og det betyr vel at vi appellerer til mange(?)

Dere har nå fått noen konserter under beltet, hvordan ser dere på dette? Ga det mersmak?
 
Det er ikke noe poeng for oss å drive med bandet med mindre vi får spilt live. For min del er det ingenting som slår stemningen som manifesteres ved å stå på en scene og føle kontakt med publikum mens man spiller musikken man elsker å spille. Dessuten kan man eksperimentere med ting som lys/sceneshow etc.

Er det på skive, eller live dere best får frem uttrykket deres?

Helt klart live. Heldigvis hadde vi Fridtjof Nilsen som produsent/recorder på EP-en, noe som var veldig givende for vår del. Utrolig proff fyr som skjønner "greia" vår veldig godt. Men det er live vi har det gøy, og vi liker å underholde folk ansikt til ansikt. Det er også noe eget ved å spille en låt live, man vet aldri hva som kan skje og man får muligheten til å skape noe helt nytt i øyeblikket.
 
Hvem er tøffest; Rambo eller Terminator?

Rambokk er tøffest, haha!
 
Hvordan distro har dere på EP-en deres? Er det mulighet for lesere der ute å få tak i den?

Vi har trykka opp og betalt for alt sjøl, så alle i bandet har et eget lite lager. Ep-en er i betraktelig bedre lydkvalitet enn det som ligger på nettet og kan bestilles for femti spenn via heavyabyss@gmail.com
 

Buckaduzz_1.jpg

Nevn noen band dere kunne tenkt dere å spille med og hvorfor akkurat de banda?

Det er masse band vi kunne tenkt oss å spille med, og jeg kunne nevnt i fleng, akkurat som med hvilke band som inspirerer oss osv. Så jeg begrenser det heller til å si at det er en del festivaler vi VIRKELIG har lyst til å spille på, deriblant Roadburn-festivalen i Nederland og Dunajam på Sardinia. Vi har også jævlig lyst til å komme oss på en California-turnè, delvis fordi vi vil teste vannet i USA og fordi det er digg med ferie.
 
Hva er drømmen? Store lokalt, eller verdensherredømme?

Drømmen er å kunne drive med dette resten av livet. Det er ikke så jævla viktig å bli verdenskjente, men det hadde vært fett å kunne reise litt rundt i verden og spille på et bredt spekter av plasser.

Hva handler tekstene deres om?

Desperasjon. Verdensherredømme. Mytologi. Havet og rå natur. Psykologi. Det indre og ytre ved alle ting. Det massive og kolossale. Drukne. Dype avgrunner og uendelige galakser. Døden. Grådighet. Religion. Kjærlighet. Eksistensialisme. Stormannsgalskap. Aggresjon. Melankoli. etc. Stort sett det meste som faller meg/oss inn, og det kan være alt og ingenting. Hvis det bare er jeg som skriver så prøver å skrive om noe som er interessant og relevant for min egen del. Noen ganger forteller jeg bare en historie, andre ganger er det mer personlig. Jeg liker å bruke metaforer/paralleller og symbolikk, og tidvis humor.
 
Hvilken retning føler du at bandet tar?

Vanskelig å si. Men vi er glad i å eksperimentere og pushe grenser. EP-en som vi nettopp har gitt ut var de tre første låtene vi lagde, mens det vi holder på med nå kan sies at beveger seg mer mot kontrasten mellom det "rene" og det tunge. Vi prøver egentlig ikke på noen ting, og vi gjør egentlig akkurat det vi har lyst til, men vi er veldig glade i det store, massive og flytende. Så man kan vel si at vi drar det lydmessig mer ned enn tidligere. Det skal også sies at vi blir veldig påvirket av omgivelsene, og at det vi spiller blir i aller høyeste grad påvirket av en deprimerende vinterdag eller en euforisk sommerkveld.

Fritt ord:

Takk for at du tok deg tiden og bryet til å intervjue oss og viser oss interesse. Det setter vi enorm pris på.
For booking kontakt oss på heavyabyss@gmail.com

Fred ut!

 

http://www.myspace.com/buckaduzz