FARMERS MARKET – Oslo – John Dee

FARMERS MARKET – Oslo – John Dee

Lørdag den 10. april, en kveld fylt av mer eller mindre kjente låter i balkandrakt med høyt tempo og masse humor. Farmers Market inntok et fullt lokale på John Dee, og viste at de et utrolig godt liveband.

En god stund etter konsertens opprinnelige start, sprang Farmers Market opp på scenen for å skape liv og røre. Helt fra første låt ble det mange toner og skjeve taktarter. Her svinger og groover det, og en elleve åttendelstakt spilles like naturlig som en fire fjerdelstakt. Alt virker enkelt og greit helt til man blir oppfordra til å klappe med. Da kommer andre klapp akkurat for tidlig og fjerde klapp akkurat for seint.

Sammen som band er Farmers Market ei ganske artig gruppe. Stian Carstensen, på gitar, trekkspill, vokal og kaval, var det alltid liv i. En veldig dyktig musiker som spiller knall på alle sine instrumenter og samtidig er underholdende på scenen. Andre gutta var noe mer anonyme, spilte supert, men har noe å lære av Carstensen.

Som sagt så skorter det ikke noe på spillinga, alltid godt samspill og alltid trøkk og kjør. Alle i bandet fikk vist at det er noen eksepsjonelle musikere. Nils-Olav Johansen lot oss høre både herlig gitarspill og gode vokalprestasjoner, innmari morsomt å høre kombinasjonen av hurtig gitar og hurtig sang.

Ettersom de spiller en god blanding av Bulgarsk folkemusikk, jazz, popmusikk og mye annet, så har nok dette en del innvirkning på publikum som kommer. Her var det fra attenårsalderen og langt, langt oppover. Og sannsynligvis folk fra alle forskjellige sosiale lag og bakgrunner. Så nøkkelen til å finne et veldig spredt publikum har de klart, men så klart, en god interesse for musikk hadde nok alle som var her denne kvelden. Alle publikummere så ut til å stortrives, fikk levert hva man forventet, og enda litt til.

Denne konserten ble dessverre altfor fort over. Føltes ikke ut som de hadde spilt spesielt lenge da siste låt ble arrangert. Det var ikke mye tid til tull under konserten, den ene låta gled fort over i den andre og prat mellom låtene var fort overstått.

Selv om siste låt blir annonsert betyr jo ikke det at det er slutt, heller at man har et par tre ekstranummer på lager.

Så alt i alt var det en strålende konsert, dette er virkelig et band man burde se hvis man får sjansen.